Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

У Львові два форуми. Один в "Дністрі", інший - в "Супутнику"

Сьогодні, 7 квітня, у Львові розпочав роботу IV Форум місцевого самоврядування. На захід запросили віце-спікера ВРУ Оксану Сироїд, голову комітету ВРУ з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування Сергія Власенка, першого заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства В’ячеслава Негоду, міського голову Києва Віталія Кличка, але не запросили представників місцевого самоврядування Львівщини. Про це повідомив кореспондент Гал-інфо з місця події.

Додамо, що анонсувався також приїзд голови Верховної Ради України Володимира Гройсмана, але він не приїхав.

Організатор форуму виступив Інститут міста Львова. Серед спікерів був міський голова Львова Андрій Садовий. Загалом форум скидався на партійний захід Об’єднання «Самопоміч».

Під час Форуму на адресу міського голови Львова прозвучадо зауваження, що на захід не запросили голову Львівської обласної ради, голів районних рад та представників 16 об’єднаних територіальних громад Львівщини.

«Кількість охочих взяти участь у форумі у дуже багато разів перевищує кількість місць у залі, тому наступний форму треба буде проводити у більшому залі, щоб вмістити всіх запрошених», - сказав Садовий.

Він також спробував пояснити, чому на форумі немає голови Львівської обласної ради: «Стосовно керівника Львівської обласної ради, то ми завжди їх запрошуємо, може якісь технічні нюанси були. Я думаю, зараз буде підготовлено листа, і ми запросимо. І сьогодні, і завтра дуже цікаві дискусії».

У Львівській обласній раді Гал-інфо повідомили, що голова облради не отримував лист-запрошення на участь у Форумі, а також не отримав жодного усного запрошення, як і не отримали запрошень і інші лідери місцевого самоврядування Львівщини.

Водночас на своїй сторінці у соціальній мережі голова Львівської облради Олександр Ганущин написав: «Самоврядування день у Львові. Кажуть, бучний форум відбувається у "Дністрі". На який не мав честі бути запрошений. Зате реальні моменти і проблеми децентралізації / бюджетних відносин "ОТГ - ОМС" ми таки обговорюємо. З представниками 7 областей. В "Супутнику" на семінарі.
Рівень дискусії високий. Обговорюємо наскрізно проблеми медицини, освіти і перспективи застосування законодавства, яке ось-ось постане. Завтра продовжимо».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ