Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові кількатисячна черга до Гефсиманської Плащаниці Пресвятої Богородиці

Сьогодні, 18 жовтня, до Львова прибула Гефсиманська Плащаниця Пресвятої Богородиці. Чудодійна Плащаниця зараз перебуває у Свято-Георгіївському кафедральному храмі. Більше п’яти тисяч вірян різних конфесій вишикувались в чергу для того, аби поклонитися святині. Про це повідомив кореспондент Гал-інфо.

Черга починається від храму і закінчується на бічній вулиці Личаківської. Додамо, що проїзд з боку вул. Личаківської та вул. Лисенка для автомобілів є закритим. Рух на цих ділянках регулюють працівники дорожньої інспекції.


В черзі люди відстоюють по кілька годин. Батьків з дітьми та інвалідів пропускають позачергово.

Варто наголосити на якісній організації, яка унеможливлює штурханину чи тисняву. Люди чемно чекають своєї черги. Поруч з храмом чергує карета швидкої допомоги. Є також і міліцейські патрулі, які стежать за правопорядком.

Нагадаємо, що сьогодні, 18 жовтня, Гефсиманську Плащаницю Пресвятої Богородиці в центральній частині міста зустрічав єпископ Львівський і Галицький Філарет, Львівський міський голова Андрій Садовий, духовенство Львівської єпархії та тисячі жителів міста.


Плащаниця Пресвятої Богородиці перебуватиме у Львові в Свято-Георгіївському храмі до 18:00 години 19 жовтня. Увесь цей час вона буде доступна до поклоніння вірянам.

Нагадаємо, Плащаниця Пресвятої Богородиці – дуже древня ікона, яка зберігається в Старому Місті в Єрусалимі, у Гефсиманському подвор’ї, що навпроти Храму Гробу Господнього.

Вона є однією з найбільших святинь Єрусалимської Церкви і вперше залишає Святу Землю. Саме цю ікону за три дні до свята Успіння Пресвятої Богородиці доставляють хресним ходом в Гефсиманію, де її обносять навколо гробу Пресвятої Богородиці. Там вона перебуває впродовж девяти днів – до Віддання свята Успіння, перед нею постійно читається Акафіст.

Супроводжує святиню представник Єрусалимської Патріархії архімандрит Ігнатій (Казакос).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ