Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

У Львові можуть оголосити надзвичайний стан

Гал-інфо
Гал-інфо
Гал-інфо
Гал-інфо
1/2
У Львові через масове перевантаження сміттєвих майданчиків можуть оголосити надзвичайний стан. Про це сьогодні, 15 травня, під час позачергового засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій щодо захоронення твердих побутових відходів зі Львова повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.

Як розповів Андрій Садовий, меморандум, який був підписаний  21 квітня про співпрацю між Львівською ОДА,  ЛОР, ЛМР та органами місцевого самоврядування про вивіз ТВП, які утворюються у м. Львові, станом на сьогодні не виконується. 

"У меморандумі передбачалось вивезення 570 тонн відходів зі Львова щодня, однак станом на сьогодні ми вивозимо тільки 80 тонн. Відтак, понад 7 тонн сміття в нас знаходиться на майданчиках і на перевантажувальних станціях. Ситуація у місті вкрай складна.

Тільки три міста, а це Червоноград - 10 тонн щодня,  Буськ - 30 тонн та Новояворівськ - 40 тон​н, дотримуються меморандуму.  Тому зараз потрібні негайні рішення міських голів. Потрібно, щоб усі, хто поставив свої підписи під меморандумом, долучались", - зазначив міський голова. 

За його словами, Львів щодня продукує 500-600 тонн.

"З цього питання добре поінформований прем’єр-міністр Володимир Гройсман  а також Президент.

Маючи в країні тисячі полігонів, ми маємо ситуацію, коли від державних структур не отримуємо жодної підтримки, тут тільки пусті обіцянки. Єдина допомога та підтримка для нас - це Уряд Франції, французька компанія Egis", - розповів Андрій Садовий.

"Я маю надію, що здоровий глузд переможе.  Багато сміття, а це понад 7 тонн, сьогодні просто лежить на землі. Краще не допустити надзвичайного стану у місті", - відзначив очільник міста.

Стало відомо, мери яких міст не підписали Меморандум про прийом львівського сміття

"Ми сьогодні поінфомували громаду про ситуацію, яка склалась, також поінформували  державну комісію з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, Прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, Олега Синютку, голову Львівської ОДА, про те, що умови меморандуму не є виконані.

Якщо таке продовжуватиметься у Львові, то може бути оголошено надзвичайний стан. Додам, що місто не має право оголошувати НС, це відбувається тільки на  державному рівні", - наголосив  Андрій Садовий.

Додамо, станом на сьогодні у Франківському районі налічується найбільша кількість переповнених сміттєвих майданчиків - 155, із них 82 такі, де понад місяць не вивозили сміття.

Із Меморандумом можна ознайомитись за посиланням. 

Відзначимо, що, за умовами Меморандуму, Новояворівськ мав би прийтимати 80 тонн львівського сміття щодня, Червоноград - 40 тонн, Стрий - 40 тонн.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ