Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові на Личакові вшанували загиблих під час Революції Гідності

У понеділок, 20 лютого, з нагоди відзначення Дня пам’яті Героїв Небесної Сотні на Личаківському цвинтарі відбулися жалобні заходи. Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної ради.

Керівництво області та міста, військові, волонтери, громадські активісти, родичі та знайомі Героїв поклали квіти та запалили лампадки на могилах тих, які загинули під час Революції Гідності.

Священики провели чин панахиди за загиблими.

«Сьогодні ми згадуємо Героїв Небесної Сотні, котрі назавжди покинули нас у дуже важкому лютому 2014 року. Зараз маємо зробити кілька важливих речей: згадати їх, подумати, за що ми всі тоді разом боролися і найголовніше - запитати себе, що я зробив для того, щоб ця справа, яку українці розпочали на Майдані йшла вперед. Після Революції ми отримали в спадок багато проблем, які накопичилися за 25 років і складну ситуацію на Сході країни. Усім сьогодні важко, особливо тим, хто втратив рідних. Тільки пам’ятаючи, за що загинули ці хлопці, ми зможемо збудувати велику незалежну європейську українську державу», - зазначив голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин.

Слід нагадати, що під час Революції Гідності загинуло 19 мешканців Львівщини: Бойків Володимир, Вайда Богдан, Варениця Роман, Вербицький Юрій, Дигдалович Андрій, Жаловага Анатолій, Жеребних Анатолій, Жеребний Володимир, Ільків Богдан, Корчак Андрій, Коцюба Віталій, Паньків Микола, Тур (Бльок) Іван, Топій Володимир, Точин Роман, Сеник Роман, Сольчаник Богдан, Ушневич Олег, Шилінг Йосип. Четверо з них поховані на Личаківському цвинтарі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ