Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові на маршрути вийде 60 нових автобусів, - Садовий

Як розповів міський голова Львова Андрій Садовий, у Львові, практично з нуля, вибудовують комунальну інфраструктуру в галузі електротранспортних та автобусних перевезень. Зокрема, планується, що на маршрутах міста курсуватиме 60 нових надсучасних автобусів виробництва «Електрон». Повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«В 90-і роки всі автостанції міські були продані в приватні руки. Комунальне підприємство також було продане, територія була продана. І ми, фактично з нуля, повністю вибудовуємо нашу комунальну інфраструктуру в галузі перевезень і електротранспорту, автобусних перевезень.

У цьому році на маршрути міста Львова вийде 60 нових надсучасних автобусів виробництва «Електрон». Було проведено публічний тендер. «Електрон» подав найкращу пропозицію. Інакше й не може бути, адже це місцевий виробник. Комплектуючі всі українські. Тобто, ми робимо те, що мала би робити держава в інших напрямках. Ми виробляємо продукцію, тому що економіка – це не фінанси. Це є виробництво. Це є робочі місця, це якісна продукція і для львів’ян інша можливість їздити на якісному транспорті. Адже ті 60 автобусів, які сьогодні виїдуть на нові маршрути – це інші відчуття львів’ян: чи ти їдеш в автобусі, який має 10-15 років, чи ти сідаєш у новий якісний автобус.

Плюс із вересня ми плануємо запустити 5 нових трамваїв, у жовтні отримаємо ще 2 трамваї. Достатньо багато вийде нових тролейбусів», - сказав міський голова Андрій Садовий.

Також міський голова Андрій Садовий наголосив, що у місті працюють над впровадженням електронного квитка.

«Ми підписали контракт на електронний квиток, на 10 млн. євро. Я думаю, що на кінець року ми вже матимемо позитивні результати. Комунальний транспорт будемо залучати весь. Це буде етапність, але вона буде вигідна для громади. І ще раз наголошую, ми розуміємо критичність ситуації в сьогоднішньому часі, тому що ціна проїзду сьогодні в Україні, у Львові, зокрема, є в 20-30 разів дешевшою, ніж у інших країнах світу. При тому, що вартість нового автобуса  не дуже відрізняється. Але ми живемо в бідній країні, тому беремо на себе все навантаження. Ми інвестуємо в транспорт, але інвестуємо, маючи дві вигоди – це і нове виробництво з робочими місцями, і новий транспорт для львів’ян», - зазначив міський голова Львова Андрій Садовий. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ