Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові на одну вакансію – п’ять претендентів

Як повідомили Гал-інфо у відділі організаційно-інформаційної роботи та архівної справи Львівського обласного центру зайнятості, у Львові на одну вакансію – п’ять претендентів.

На початку жовтня п. р. в області на одне вільне робоче місце претендувало 5 безробітних, тоді як торік було 9. Про це заявив директор Львівського обласного центру зайнятості Василь Барилюк, коментуючи ситуацію на локальному ринку праці. Він також додав: «Порівняно з аналогічним періодом торік, у січні-вересні цього року в області з 40,0 до 42,4 тис. одиниць збільшилася кількість заявлених працедавцями вакансій, водночас з 60,1 до 52,8 тис. осіб зменшилася чисельність зареєстрованих безробітних».

Загалом упродовж 9 місяців 2016 року соціальні послуги у центрах зайнятості Львівщини отримували 75,2 тис. жителів області, у тому числі 52,8 тис. безробітних. Місцем праці вдалося забезпечити 36,3 тис. осіб, з котрих 14,9 тис. зі статусом безробітного. Примітно, що 695 колишніх клієнтів влаштовані на новостворені робочі місця завдяки дії механізму надання працедавцям компенсації зі сплати єдиного соціального внеску, 204 – влилися до когорти підприємців-початківців, скориставшись одноразовою виплатою допомоги з безробіття для започаткування власного бізнесу. Ще 9,0 тис. безробітних охоплено професійним навчанням, а 6,4 тис. залучено до громадських та інших робіт тимчасового характеру.

Станом на 1 жовтня 2016 року на Львівщині обліковувалося 17,5 тис. безробітних, серед котрих 53,4% становили жінки, 40,4% – молодь віком до 35 років, 41,0% – мешканці села. У базі даних налічувалося 3,4 тис. вакансій, у тому числі 2,1 тис. – для представників робітничих професій, 0,9 тис. – службовців і 0,4 тис. для тих, хто не має професії чи спеціальної підготовки.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ