Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові презентували фільм за участі акторів з вадами слуху

До Міжнародного дня глухих, що відзначається в останню неділю вересня, сьогодні у Львівському кіноцентрі (кінотеатр «Сокіл» на вул. В. Великого, 14А) відбувся прем’єрний показ кінофільму «Погані хлопці», який знятий за ініціативи та у виконанні членів Українського товариства глухих жестовою мовою, повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

Актори з вадами слуху отримали відзнаки – подяки міського голови Львова, а також грошову допомогу.

Відтак, за високі моральні цінності, творчу майстерність, ініціативність, вагомий внесок у розвиток українського кіномистецтва та з нагоди Міжнародного дня глухих подяками відзначено:

Акініну Христину Петрівну – акторку, учасника художньої самодіяльності Львівського центру культури і дозвілля Львівської обласної організації «Українського товариства глухих»

Булатова Михайла Валерійовича – голову молодіжної ради Львівської обласної організації «Українського товариства глухих», актора, учасника художньої самодіяльності Львівського центру культури і дозвілля Львівської обласної організації «Українського товариства глухих»

Волчка Олексія Дмитровича – актора, учасника художньої самодіяльності Львівського центру культури і дозвілля Львівської обласної організації «Українського товариства глухих».

Інших акторів відзначили грошовими преміями.

Додамо, що цього року до Міжнародного дня глухих управління соціального захисту Львівської міської ради виплатить одноразову матеріальну допомогу особам з інвалідністю І, ІІ та ІІІ групи з вадами слуху, що перебувають на обліку у районних відділах соціального захисту міста. Таку допомогу отримають 804 особи у розмірі по 300 грн. кожному. На ці потреби у бюджеті міста заклали кошти в сумі 241 200 грн.

Нагадаємо, Міжнародний день глухих було встановлено у зв’язку із заснуванням Всесвітньої федерації глухонімих у 1951 році.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ