Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові проведуть Тиждень сталої енергії

З понеділка у Львівській громаді стартує Тиждень сталої енергії. В рамках тижня будуть висаджувати дерева, проводити хакатон з модернізації велосипедів для виробництва енергії та створювати котівничку із зеленим дахом. Про це повідомили у Львівській міській раді.

Мета проведення Тижня сталої енергії – поширення обізнаності про використання відновлювальних джерел енергії, підвищення енергоефективності та збереження навколишнього середовища серед дітей та молоді. Покращення кліматичної ситуації через зміцнення екологічної та енергетичної свідомості вже з дитинства.

До подій будуть залучати дошкільнят, учнів шкіл і закладів професійної освіти, студентів. Цікаво, що за свою активність молодь отримуватиме цінні призи-подарунки.

«Ми проводимо такі дні вже багато років і щоразу намагаємось придумати все цікавіші події, щоб популяризувати серед львів’ян енергоефективність, сталий розвиток, екологічну свідомість. Минулий опалювальний сезон показав, що це корисні навички, тож думаю, що цей тиждень охопить ще більше людей», – каже Дмитро Пфістер, керівник відділу енергоменеджменту та координатор Тижня енергії.

Однією з найцікавіший подій буде створення котячого будиночка із зеленим дахом.

«Ми запозичили в чехів ідею із зеленим дахом: дах має багато шарів і утримує в собі воду, що потім можна використовувати повторно. Спільно з організацією «Плато» в міському розсаднику ми робитимемо макет зеленого даху. Оскільки в розсаднику живуть коти, тут з’явиться перша  в Україні котівничка із зеленим дахом», – зазначають організатори.

Важливо, що цей Тиждень є повністю безкоштовним для міста, всі події проводять за підтримки партнерів: Угода Мерів, GIZ, АЕМУ.

Організатори: відділ енергоменеджменту та управління освіти Львівської міської ради.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ