Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львові стартував 11-й фестиваль «Музика в старому Львові»: програма

Стартував XІ Міжнародний музичний фестиваль «Музика в старому Львові», Приємний останній акорд мистецького львівського літа відбуватиметься впродовж 15 серпня — 1 вересня. Про це повідомили у ЛМР.

Основною концепцією цьогорічного фестивалю «Музика в старому Львові» в рамках партнерської співпраці з фестивалем «Музика в старому Кракові», є представлення Львова як міста з особливим архітектурно-історичним ландшафтом, пам’ятками європейської культури та історії, традиціями, інтерактивними ідеями та креативними реаліями.

Організатором фестивалю впродовж цих років незмінно є Львівська національна філармонія,  артдиректором — Сергій Бурко. Незмінним генеральним партнером фестивалю є АТ "Кредобанк".

Цьогоріч на гостей очікують унікальні події, кожна з яких демонструватиме багатовимірність, різноманітність та унікальність музичної культури міста. Це органні події, концерти духовної, давньої музики та всіма знані й улюблені класичні композиції у неповторному виконанні знаних колективів і солістів.

Буря почуттів, яскравість вражень, помпезність та величність — кожен твір програми занурить нас в епоху пишних палаців і храмів, вишуканих королівських прийомів та  витончених музичних вечорів.

Програма фестивалю

15 серпня / 19:00 четвер

Музика в старому Львові | Літнє бароко

Фоє Львівської національної філармонії

Відкривати для себе музичні скарби давнини запрошує перша подія фестивалю — “Літнє бароко”. Саме зі світлом та теплом повʼязують концепцію концерту постійні учасники міжнародних фестивалів, музиканти Ансамблю давньої музики Terra Barocca, адже відібрані до програми твори подібно до старовинних вітражів чарують своєю грою барв. У виконанні Сергія Гаврилюка, скрипка, Михайла Солонченка, скрипка, Ярослава Мигаля, віолончель та Анни Іванюшенко, клавесин прозвучать твори Арканджело Кореллі, Антоніо Вівальді, Ґеорґа Філіпа Телеманна, Дмитра Бортнянського, Ніколи Маттейса, Клода Бальбатра та Марко Уччеліні.

16 серпня / 19:00 п’ятниця

Музика в старому Львові | Джаз, самба, полька, гітара

Фоє Львівської національної філармонії

Сольний концерт Віктора Паламарчука стане місцем перетині джазу, самбо, вальсу, польки й навіть оперних арій! Також соліст концерту – Віктор Паламарчук активно пропагує українську гітарну музику, тож і на цей раз програма акцентує на різноманітті української гітарної музики, разом з «Sueno con caballos» Хосе Луїса Мерліна прозвучать твори Михайла Вербицького, Михайла Полупаєнка та Сергія Самоткіна.

18.08 / 15:00 четвер

Музика в старому Львові | Modus Leopolis: хронологія квартету

Дзеркальна зала Львівської національної опери

Квартет талановитих львівських музикантів “Libertè” у складі Марини Громадської (скрипка), Олени Майбороди (скрипка), Анни Бури (альт) та Богдани Калічак (віолончель) виконуватиме твори львівських композиторів різних епох – від класики до сучасності. Виконавці запрошують  разом поринути в музичну історію Львова та провести неповторний вечір у компанії стилістично різних, але однаково прекрасних львівських композиторів.

У програмі твори Юзефа Ельснера, Василя Барвінського та Дениса Литвиненка

18 серпня / 19:00 неділя

Музика в старому Львові | Вечір духовної музики

Музей історії релігії, пл. Музейна, 1

Епоха крайнощів та балансу, вишуканості та гротеску, протиріч та досконалої злагодженості. Епоха, що подарувала світові геніальних майстрів: Йоганна Себастьяна Баха, Георга Фрідріха Генделя… Таємнича та захоплююча епоха бароко оживе у звуках могутнього органу Олени Мацелюх та тонкого колоратурного сопрано Ірини Ключковської.

25.08 / 19:00 неділя

Музика в старому Львові | Органні фрески

Музей історії релігії, пл. Музейна, 1

Знана інтерпретаторка музики Йоганна Себастьяна Баха – Олена Мацелюх запрошує почути програму української органної музики, адже на території України діють близько ста органів, формуються спільноти органістів, що надихає композиторів на нові звершення. Так композитор Валерій Квасневський у своїй Фантазії-поемі порівнює темброве багатство органа з неповторними та насиченими образами й історіями фресками Мікеланджело, акцентуючи на духовному та земному, фантастичному та реальному звучаннях органа.

30 серпня / 19:00 п’ятниця

Музика в старому Львові | Фортепіанний речиталь

Концертний зал Людкевича

Два великі композитори – польський та український – зустрінуться в концертній програмі молодого піаніста Михайла Гринця, де прозвучать скерцо та сюїти, ноктюрни та етюди. Розпочне вечір унікальна “Українська сюїта” Миколи Лисенка, у якій вперше в історії Європейської музики композитор наповнив старовинну танцювальну сюїту новими жанрами, вдихнув в неї нові барви, адже кожна з частин Лисенкової сюїти інкрустована українськими народними піснями. Оповиті мереживом віртуозних пасажів продовжать вечір польські мелодії у творах Фридерика Шопена, кульмінацією серед яких стане Скерцо №2.

31 серпня / 19:00 субота

Музика в старому Львові | Імпровізації

Латинський катедральний собор, пл. Катедральна, 1

Для німецького органіста, керівника оркестру Постдаму Бйорна О. Віде імпровізація стала не просто даниною історії, а мовою власної творчості. Нею Бйорн О. Віде не вперше висловлюватиме й переживання та солідарність з Україною, адже музикант активно підтримує українських виконавців, відкриває для себе українських композиторів. Тож на цей раз  Бйорн О. Віде поряд з власними імпровізаціями й органними творами Карла Філіппа Емануеля Баха та Йоганна Адама Райнкена представить також музику українця Дмитра Бортнянського.

1 вересня / 18:00 неділя

Музика в старому Львові | Меса

Концертний зал Людкевича

Завершенням ХІ Міжнародного фестивалю “Музика в старому Львові” стане виконання «Missa» латвійського сучасного композитора Петріса Васкса.

Для Васкса справжня місія музики – говорити про вічні духовні цінності, які височіють над світськими. На цей раз Галицький академічний камерний хор та Академічний камерний оркестр «Віртуози Львова» виконають «Missa» на знак вдячності народу Латвії за підтримку України
 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ