Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Суд оголосив банкрутом компанію аграрного «короля» України

Йдеться про Товариство з обмеженою відповідальністю «Райз-цукор» - компанію з агрохолдингу Олега Бахматюка, яка була зареєстрована в Полтавській області, однак за тиждень до подання заяви про банкрутство змінила адресу на Львівську область.

Загальний розмір визнаних госпсудом вимог кредиторів ТОВ «Райз-цукор», згідно з судовими матеріалами, становить понад шість мільярдів гривень.

Постанова про визнання банкрутом ТОВ “Райз-Цукор” і відкриття ліквідаційної процедури (справа №914/1200/21) Господарським судом Львівської області (суддею Андрієм Цікало) була винесена 04.11.2021 року.

З даного судового рішення відомо, що провадження у справі про банкрутство ТОВ “Райз-Цукор” було відкрито згідно ухвали суду від 20.05.2021 року – за заявою Товариства з обмеженою відповідальністю «Спецагропроект».

Окрім того, відомо, що загальний розмір визнаних госпсудом вимог кредиторів ТОВ «Райз-цукор» становить 6 165 534 667,86 грн. У їх числі - вимоги АТ «Державний експортно-імпортний банк України» на суму 3 947 304 119,86 грн., які забезпечені заставою майна ТОВ «Райз-цукор».

За інформацією You Control, ТОВ “Райз-Цукор” було зареєстровано 18.07.2006 року. Його кінцевим бенефіціарним власником вказаний Бахматюк Олег Романович. Засновниками - ТОВ «Виробниче підприємство «Зелена хвиля» та ТОВ «Управлінське товариство "УЛФ".

З реєстрів також відомо, що раніше ТОВ “Райз-Цукор” було зареєстровано за адресою: Полтавська обл., Лохвицький р-н, місто Заводське, вул. Матросова, буд. 10. Однак перед поданням заяви про банкрутство товариства, 29.04.2021 року його адреса змінилась на Львівську обл., Золочівський р-н, село Ясенівці, вул.Заводську, буд 1.

Олега Бахматюка називають аграрним «королем», одним з найбільших олігархів у сфері виробництва зерна, на якому спеціалізується Україна.

Відомо, що він є власником «Ukrlandfarming», одного з найбільших орендаторів земель сільсько-господарського призначення.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ