Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У Львові суд оголосив банкрутом санаторій «Немирів»

Йдеться про Дочірнє підприємство «Санаторій "Немирів» ЗАТ ЛОЗП України "Укрпрофоздоровниця" (місцезнаходження якого - Львівська область, Яворівський район, смт. Немирів, вул. Курортна, буд. 21), що було визнано банкрутом згідно постанови Господарського суду Львівської області від 19.10.2021 року.
Фото Маринюк Андрій, Гал-інфо.

При цьому вичерпний та всебічний аналіз стану фінансово-господарської діяльності даного підприємства (у тому числі щодо виявлення ознак фіктивного банкрутства чи доведення до банкрутства) проведено не було.

З даної постанови, винесеної суддею госпсуду Андрієм Морозюком, вбачається, що провадження у справі про банкрутство Дочірнього підприємства «Санаторій «Немирів» Закритого акціонерного товариства лікувально-оздоровчих закладів профспілок України «Укрпрофоздоровниця» було відкрито згідно ухвали суду від 22.06.2021 року – за заявою Державної податкової служби України в особі Головного управління ДПС у Львівській області.

З постанови також відомо, що ухвалою суду від 26.08.2021 року було визначено розмір та перелік визнаних судом вимог кредиторів до ДП «Санаторій "Немирів» ЗАТ ЛОЗП України "Укрпрофоздоровниця" - на загальну суму 3 210 118 грн. 92 коп. У їх числі – вимоги ДПСУ в особі ГУ ДПС у Львівській області в розмірі 2 949 578 грн. 92 коп. та ПрАТ ЛОЗ «Укрпрофоздоровниця» на суму 260 540 грн.

Окрім того, відомо, що розпорядником майна боржника у даній справі (а опісля – ліквідатором) судом було призначено арбітражного керуючого Чорнія Мар`яна Володимировича (який, як відомо, є чоловіком заступника голови Господарського суду Львівської області – судді Чорній Лідії Захарівни), та яким до матеріалів справи, зокрема, було додано звіт за результатами проведення аналізу фінансово-господарського стану неплатоспроможного підприємства.

У висновках даного звіту, зокрема, зазначено: «враховуючи те, що ДП Санаторій Немирів ЗАТ Укрпрофоздоровниця з 22.08.2018 р. фінансова звітність не подавалась, а керівником боржника не надано жодних первинних документів, фінансових, статистичних звітів та відомостей, договорів чи інших документів, здійснити повний, вичерпний та всебічний аналіз стану фінансово-господарської діяльності ДП Санаторій Немирів ЗАТ Укрпрофоздоровниця, структури його балансу, виявити наявність економічних ознак дій з приховування банкрутства, фіктивного банкрутства чи доведення до банкрутства на підставі обчислення коефіцієнтів та показників є об`єктивно неможливим».

За інформацією You Control, Дочірнє підприємство «Санаторій «Немирів» Закритого акціонерного товариства лікувально-оздоровчих закладів профспілок України «Укрпрофоздоровниця» (розмір статутного капіталу якого - 4 897 660 грн) було зареєстровано 06.02.2003 року. Його керівником вказаний Ковальчук Василь Романович, засновником - ЗАТ "Укрпрофоздоровниця". Підприємство станом на даний час має податковий борг у розмірі 3 477 181 грн.

Нагадаємо, як повідомляло Гал-інфо, санаторій "Немирів" передали на баланс Держприкордонслужби.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ