Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові судитимуть зловмисників, підозрюваних у забрудненні земель шкідливими відходами

Трьох мешканців Жидачівського району – одного віком 29 років та двох 39-річних, причетних до скоєння злочину, викрили слідчі відділу розслідування особливо тяжких злочинів слідчого управління поліції Львівщини спільно з оперативниками Управління стратегічних розслідувань у Львівській області за процесуального керівництва прокуратури області.

Як встановили правоохоронці, від лютого до травня 2020 року зловмисники отримували від суб’єктів господарювання грошові кошти за перевантаження, транспортування та захоронення твердих побутових відходів, порушуючи при цьому вимоги природоохоронного законодавства України.

Таким чином, вони здійснили незаконне захоронення в ґрунт побутових відходів на площі майже 1800 м2 земельної ділянки, розташованої на території Жидачівського району, яка перебуває у державній власності, спричинивши псування (забруднення та засмічення) земель твердими побутовими відходами, що, в свою чергу, завдало екологічної шкоди довкіллю та піддає небезпеці життя та здоров’я людей.

Зловмисникам було повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.28 ч.1 ст.239 (Забруднення або псування земель, вчинене за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання - штраф від однієї до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Досудове розслідування завершене, слідчі скерували обвинувальний акт на розгляд суду.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ