Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові тестуватимуть екологічну бруківку

В Іллінцях на Вінниччині є підприємство, де виготовляють бруківку з відсортованого целофану та піску. Голова постійної комісії екології, природокористування та енергозбереження Львівської міської ради Володимир Лучишин нещодавно відвідав це підприємство. У коментарі Гал-інфо він розповів, що Львові планують протестувати екологічну бруківку.

“Ми туди їздили для того, щоб подивитися як відбувається виробництво, і створити таке підприємство у Львові. Зараз зупинилися на тому, що купимо у них кількадесят метрів квадратних цієї бруківки, викладемо її десь експериментально і подивимось, як вона реагує на довкілля. Крім того, що я її рубав сокирою і вона насправді міцна, треба дослідити, як вона реагує на різні температури, на воду, на різні навантаження. Мене найбільше цікавить, чи вона не виділяє у повітря під дією ультрафіолету якихось речовин, які могли би бути шкідливими для здоров'я. Зараз все це будуть тестувати, паралельно економісти порахують, скільки обійшлося б таке підприємство, яка була б собівартість такої бруківки, і наскільки це економічно доцільно. Якщо все більш менш збігатиметься, то така можливість позбуватися пластика - чудовий варіант”, - розповів Володимир Лучишин. 

Він також додав, що крім еко бруківки, є багато інших ініціатив, але треба зважати, чи вони економічно доцільні. 

“Є багато всього, починаючи від одноразових паперових склянок без пластикової плівки, закінчуючи папером з опалого листя та посудом із соломи.  Насправді варіантів багато, питання в тому, що у нас є як ресурс і наскільки воно економічно буде вмотивовано у нашій ситуації. Класно все переробляти, але нам треба зважати на ціну питання також.  Можливо багатші країни можуть собі дозволити працювати в більший збиток заради екології, а нам треба зважувати, що економічно вигідніше”, - зазначив Володимир Лучишин.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ