Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура  |  Здоров'я

У Львові тривають благодійні акції на підтримку Володимира Кучинського

Злоякісну хворобу, а це – гострий лейкоз, у художнього керівника Львівського театру ім. Леся Курбаса виявили наприкінці вересня.Тоді ж колектив звернувся до усіх небайдужих проханням допомогти зі збором коштів на лікування Володимира Степановича в Ізраїлі. Про це пише сайт газети "День".

Відтоді відбулася низка благодійних мистецьких заходів – причому не тільки у Львові, в  театрах інших міст України.

Благодійні акції тривають. Зокрема, 15 грудня о 19.00 у приміщенні театру Курбаса відбудеться концерт львівського акустичного гурту «Три кроки в ніч». У програмі – цикл автентичних колискових в авторській інтерпретації "Ковдронька" та речі з нового циклу на вірші українських поетів. Вхід на концерт вільний.

Нагадаємо, що "Три кроки в ніч" освоює можливості акустичної музики, поєднуючи народні та класичні інструменти, власні композиторські спроби та етнічну мелодику. «У нашій творчості найвиразніше простежуються дві настроєві домінанти – лірична і трагічна, які можна пов'язати з порою надвечір'я, коли тіні речей довшають, а обриси стають плинними, – говорять про себе музиканти. – Ми не дотримуємося визначених стильових чи жанрових рамок, а шукаємо свій шлях на їхніх пограниччях».

Гурт утворився 2013 року, напередодні першого Свята музики у Львові. Відтоді зіграв понад 20 концертів, підготував цикл українських колискових "Ковдронька"  і зараз працює над новою програмою "Кораблі" (на тексти українських поетів).

Тим часом, кілька годин тому Володимир Кучинський повідомив на своїй сторінці у Фейсбуку: «Дорогі мої друзі і друзі театру ім. Леся Курбаса, родичі і всі небайдужі, які допомогли зупинити небажану гостю. Дякую Вам, що допомогли мені пройти успішно частину лікування,повернули смак до життя, а найголовніше знову і знову неймовірно захоплюєте красою і великодушністю своїх сердець. Ваші дари - безцінні!! Дякую… Другий курс терапії завершений. Незабаром Львів. Перед наступним курсом ще три тижні відпочинку вдома і нарешті побачення з друзями і колегами».

Тетяна Козирєва, День.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ