Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Львівський академічний театр імені Леся Курбаса запрошує на прем’єру вистави “Коли цвіте полин”

Львівський академічний театр імені Леся Курбаса запрошує на прем’єру вистави “Коли цвіте полин” 5, 6, 7, 17 та 19 квітня 2024 року.

Ідея проєкту зародилась ще влітку 2023 року, коли в червні Райнер Бер разом з асистенткою Галиною Щупак прибув до Львівського академічного театру імені Леся Курбаса на тижневий танцювально-театральний воркшоп для акторів театру, після якого  вирішили створити спільну роботу на сцені театру Курбаса.

Процес підготовки тривав декілька місяців. Теми, що лунають у виставі тендітні та особисті, разом з тим знайомі кожному. Те, що ми несемо в своїй пам’яті, в пам’яті наших предків, пам’ять нашої землі. Це не завжди те, що тішить, адже в пам’яті може бути багато болю. Але й багато радості і надії. 

“Чому ми такі як є. Ніби життя проходить повз нас і врешті-решт ми розуміємо, хто ми є. Тому що ми нарешті слухаємо і чуємо, даючи слово нашим предкам і тим, хто ще не народився.  Спроба цього процесу полягає в тому, щоб знайти мову в момент, який залишає вас безмовними. Мова про тугу, надії, мрії, розпач, втрату, страх і любов, єдність і самотність. Про наші сильні та слабкі сторони та бажання зцілитися.” - каже про виставу постановник Райнер Бер. 

Постановка - Райнер Бер - танцівник та постановник Вуппертальського театру Піни Бауш (Wuppertaler Tanztheater).

Асистента постановника - Галина Щупак 

Художниця вистави - Юлія Рибка 

Діють та творять актори театру:

Андрій Водичев, Тетяна Каспрук, Микола Береза, Наталія Рибка-Пархоменко, Денис Соколов, Марія Онещак, Марина Мазур, Марко Свіжінський, Дарина Федина, Діана Константінова.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ