Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові відбудеться форум для організацій, які захищають права дітей з інвалідністю

13-14 травня 2024 року у Львові проведуть форум-стратегування батьківських громадських організацій, які захищають права дітей з інвалідністю. Подія відбудеться в межах національної програми ЮНІСЕФ «Кращий догляд для кожної дитини». Про це повідомили у ЛМР.
Фото ілюстративне

До участі у форумі запрошені представники 75 громадських організацій з усіх регіонів України, що є учасниками проєкту. Протягом двох днів вони зможуть ознайомитися зі змістом і практикою надання послуг з мінімального пакета соціальних послуг.

Йдеться, зокрема, про соціальний супровід сімей, у яких виховуються діти-сироти й діти, позбавлені батьківського піклування; соціальну інтеграцію дітей та людей із досвідом альтернативного догляду і піклування; раннє втручання; денний догляд дітей з інвалідністю; підтримане проживання; супровід під час інклюзивного навчання; соціальний супровід сімей/осіб, що перебувають у складних життєвих обставинах; екстрене (кризове) втручання та консультування.

Також у заході візьмуть участь представники Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), Координаційного центру з розвитку сімейних форм виховання і догляду дітей та Центру соціальних послуг «Джерело».

Під час форуму представники батьківських громадських організацій зможуть не лише більше дізнатися про наповнення кожної з послуг, а й об’єднатися навколо пріоритетних для впровадження в їхніх громадах сервісів, щоб разом адвокатувати та впроваджувати їх на місцях.

Однією із цілей проєкту є об’єднати батьків-лідерів в єдину мережу для адвокатування і впровадження/розвитку послуг для забезпечення права дітей на зростання у сімейному оточенні.

Форум проведуть в межах проєкту, що реалізується Дитячим фондом UNICEF Ukraine та Центр соціальних послуг Джерело за фінансової підтримки Bundesministerium für wirtschaftliche Zusammenarbeit und Entwicklung (BMZ) через державний банк розвитку KfW. 

Довідка

Наприкінці 2023 року Львові запрацював міський центр соціальних послуг та реабілітації «Джерело». Він об’єднав соціальних працівників з п’яти установ, аби ще ефективніше допомагати тим, хто перебуває у скруті і потребує соціальної, психологічної, інформаційної та юридичної підтримки, як-от, одинокі жінки з дітьми, малозабезпечені сім'ї, самотні старенькі, люди з інвалідністю, бездомні та інші. Загалом у Центрі пропонують понад 20 комплексних послуг мешканцям Львівської громади, які опинилися у складних життєвих обставинах. 

Контакти: проспект Червоної Калини, 86А, телефон: 0974002288.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ