Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові відбудеться квартальна конференція Союзу вірмен України

30 вересня у Львові відбудеться III квартальна конференція Союзу вірмен України.

У роботі конференції візьмуть участь представники обласної та міської влади, керівники регіональних вірменських громад, Союзу вірменської молоді України, інтелігенції і духовенства.

У ході урочистої частини конференції відбудеться нагородження почесними грамотами та орденами Союзу вірмен України представників місцевої влади, а також членів вірменських громад України.

На конференції будуть розглядатися питання розвитку взаємодії вірменської громади з місцевими органами влади, будуть обговорюватися актуальні теми вірменської діаспори, ініціативи в галузі культури, історії та освіти.

Напередодні заходу, представники Союзу вірмен України відвідають з благодійною акцією Львівську обласну дитячу клінічну лікарню «Охматдит», де співробітникам установи буде передано необхідний інвентар для комфортабельного облаштування дитячої палати.

Нагадаємо, що Вірменська діаспора України одна з найбільших і організованих.
Як відомо, вірмени займають помітне місце в історії України. Поява вірмен на території сучасної України датується XI-XII століттями. Протягом свого багатовікового перебування на українських землях, вірмени залишили істотне матеріальну і духовну спадщину.

Вірменська діаспора інтегрувалася в українське суспільство, разом з тим, зберегла свої культурні, національні та релігійні особливості. Нині в Україні проживає багатотисячна вірменська діаспора, національні громади діють у багатьох містах країни, працюють суспільно-культурні організації. Вірмени будують церкви, школи, розвивають національну культуру.

Нагадаємо також, що Союз вірмен України під керівництвом Вілена Шатворяна, став єдиною всеукраїнською організацією, яка об'єднує всі діючі в країні вірменські організації.

Аспекти.net

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ