Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Волинь

У Львові відбулась урочиста академія до 100-річчя ЗУНР

28 жовтня 2018 року у 58 будинку офіцерів відбулася урочиста академія "ЗУНР –феномен українського державотворення". Про це інформують у прес-службі Львівського будинку офіцерів.

Академія присвячена 100-річчю від дня проголошення Західно - Української Народної Республіки (а в січні 2019 року-100 років від часу підписання Акту Злуки ЗУНР та УНР) за участю почесного голови Всеукраїнського Товариства політичних в'язнів і репресованих, дослідника, письменника П.Франка, професора кафедри історичного краєзнавства ЛНУ ім.І.Франка Б.Якимовича, Голови Львівської обласної організації Спілки офіцерів України , полковника у відставці П.Костюка, та ін. 

Військовослужбовці мали змогу подивитися відеофільм «Коротка історія ЗУНР» та познайомитися з військово-історичною літературою з фондів бібліотеки 58 будинку офіцерів, яка була представлена на тематичної книжкової виставці « За Україну, за її долю, за честь і волю, за народ!».

Довідка:

Будинок офіцерів - будівля колишнього Народного дому, де містився штаб ЗУНР та 1 листопада 1918 р. було проголошено Західноукраїнську Народну Республіку.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ