Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові відбулася Х Майстерня міста: підсумки

фото - пресслужба ЛМР
фото - пресслужба ЛМР
фото - пресслужба ЛМР
фото - пресслужба ЛМР
фото - пресслужба ЛМР
фото - пресслужба ЛМР
фото - пресслужба ЛМР
фото - пресслужба ЛМР
1/4
У Львові завершився десята Майстерня міста. Цьогоріч КУ Інститут міста спрямував увагу на підтримку твердих результатів та співпраці мешканців міста з управліннями ЛМР та ГО.

Про це Гал-інфо повідомили у пресслужбі ЛМР.

«Майстерня міста цьогоріч поділилися на «тверді» та «м’які» результати, завдяки яким ми могли більше розповісти мешканцям про те, як вони можуть долучатися до змін у місті та співпрацювати із ГО і бізнесом для створення корисних результатів. «Тверді» результати передбачали фізичну допомогу у змінах простору, а «м’які» - навчали та показували мешканцям приклади долучення до різних ініціатив. Також тішить те, що ми знайшли підтримку у бізнесу Львова», - зазначає менеджер КУ Інститут міста Юрій Самборський.

«Цьогоріч, окрему увагу Інститут міста приділив побудові комунікації між жителями міста та управліннями ЛМР. Ми проводили спільні воркшопи та бесіди, де учасники ділилися ідеями та викликами, які згодом можуть перерости у нові проєкти. Мета Майстерні міста розвинути ідею партисипації мешканців і розуміння у них того, що вони можуть змінювати наше місто», - акцентувала Дарина Мендела, керівниця програми комунікації КУ Інститут міста.

Усі проєкти, які були представлені цьогоріч, перемогли у конкурсі ідей, які проводив Інститут міста у травні цього року. Фінансування на їхню реалізацію виділила сама установа, а також GIZ Ukraine.

«Тверді» результати Майстерні міста можна помітити у різних районах Львова. Перший із них — це сенсорний сад на вул. Промислова, 56 (вигульний майданчик ЛКП «Лев»), де собаки можуть проходити реабілітацію та соціалізуватись. Ініціатором проєкту була Ольга Кирилович та ГО DOG Friendly City. На Личакові створений парклет, який розміщується на початку майбутньої Зеленої лінії. Цю ідею подала архітектор Ольга Криворучко та Urbanideas. Він стане новим центром притягання мешканців.

Схожий результат тепер є і біля Горіхового Гаю на площі Lviv Film Center - там провели реновацію бетонних клумб та їхнє перетворення у зручні лавки для сидіння. Це другий за останній рік проект, який ініціювали менеджери КУ Інститут міста.

І останнім великим результатом цьогоріч став «Врожай вражень» від ГО «Плато» спільно з «Екотерра» та «Пермакультура». В межах Майстерні міста вони переобладнали простір на місці колишніх теплиць Рерінга (поблизу вул. Ярославенка, 11Б) та побудували «європейські» грядки. У довгостроковій перспективі там планується розробити ще один простір для відпочинку мешканців міста району.

Унікальність Майстерні міста цьогоріч полягала і у тому, що події були об’єднані у квест, а головним призом для переможця став електросамокат від IT-компанії Intellias.

Переглянути результати та дізнатися більше можна за посиланням https://www.facebook.com/maisterniamista.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ