Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Лисиничах облаштовували екопростір у межах Майстерні міста

У Лисиничах Львівської громади в межах подій Майстерні міста облаштували екопростір. Йдеться про частину території на вул. Спортивній – Довбуша.
Фото: ЛМР

Це перший і важливий крок до створення тут великого універсального простору для корисного та цікавого дозвілля. Він об'єднає елементи дитячого та спортивного майданчиків, що вже є на цій локації, і майбутнього скверу. Захід організувала Личаківська районна адміністрація спільно з Офісом громади та активними мешканцями села.

В офісі Львівської громади у Лисиничах кажуть, що раніше на місці екомайданчика була захаращена територія, якою ніхто не користувався. Тепер її замульчували, облаштували спеціально обробленими дерев'яними зрубами, на яких можна сидіти. Також висадили багаторічні кущі. Всі роботи виконали за кошти донорів. У майбутньому на цій локації хочуть створити ще й сквер, облаштувати освітлення та камери спостереження.

«Роботи було багато, тож працювали гуртом: мешканці села, волонтери, львівʼяни, які приїхали спеціально на цю подію, та організатори. Важливо, що серед учасників було багато молоді.

Наприкінці ми спільно обговорили, яким у майбутньому може стати цей простір. Переконані, що облаштування цього маленького екопростору дасть початок створенню повноцінного простору для дозвілля та відпочинку дітей, молоді та дорослих мешканців села Лисиничі», - розповіли у Личаківській районній адміністрації.

Як додали в управлінні адміністрування та розвитку громад ЛМР, це не вперше громада об'єднується, аби зробити свій населений пункт кращим. До цього завдяки активним мешканцям у Лисиничах у межах Громадського бюджету було створено дитячий майданчик.

Нагадаємо, цьогоріч з 26 серпня по 1 вересня в рамках Майстерні міста 2024 відбувається понад 85 подій. Це лекції, незвичні екскурсії, воркшопи та майстеркласи. Організатори підготували список з 15 подій, які точно варто відвідати в рамках Майстерні міста 2024, а ще перелік «твердих результатів» майстерні. З повною програмою можна ознайомитись за посиланням.

Також відвідувачі подій Майстерні міста можуть взяти участь у квесті та позмагатися за призи від партнерів майстерні. Цього року серед партнерів є Gorgany, Terra Incognita, E-Wings,  Dodo Socks, видавництво Vivat, Альтернативна Кава та Театр Лесі.

Події Майстерні міста 2024 відбуваються в межах проєкту «Інтегрований розвиток міст в Україні 2» за підтримки Німецької урядової компанії Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GIZ Ukraine.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ