Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Спорт

У Львові відбувся шаховий турнір між здоровими дітьми і дітьми з вадами зору і вадами слуху

фото: прес-служба ЛМР
фото: прес-служба ЛМР
фото: прес-служба ЛМР
фото: прес-служба ЛМР
фото: прес-служба ЛМР
фото: прес-служба ЛМР
фото: прес-служба ЛМР
фото: прес-служба ЛМР
1/4
Сьогодні, 10 березня, у Першій Львівській Медіатеці, що за адресою: вул. Мулярська, 2а, відбувся шаховий турнір між здоровими дітьми і дітьми з вадами зору і вадами слуху. У турнірі взяло участь 24 учасники. Серед яких, 7 дітей представленні з вадами зору, 5 дітей, які мають вади слуху і 12 дітей, які представляють клуб «Багато сердець», це здорові діти. Вони усі змагалися по круговій системі. Вони зіграли 5 турів за швейцарською системою, інформує прес-служба ЛМР.

«В нас пройшов інклюзивний турнір з шахів, в ньому взяли участь 24 учасники, серед них, 20 – здорових дітей, 7 – з вадами зору і 5 – з вадами слуху. І, власне, це чи не перший великий інклюзивний турнір, який ми проводимо із шахів у нашому місті.

Крім того, ми сьогодні передаємо школі, яка навчає дітей з вадами зору гри у шахи, 10 шахових дошок, шахових наборів. Це ті шахові набори, які ми закупили разом із Обласною шаховою федерацією спеціально для дітей з вадами зору. Вони були привезені у місто Львів, і, власне, сьогодні діти можуть забрати цей інвентар до себе у школу.

Сьогодні немає в нас ні переможця, ні людини, яка програла, кожен учасник – це вже є переможець. Кожен з них отримає однакові подарунки. І ця інклюзивність даного турніру буде продовжуватися протягом року», - зазначив Володимир Шнайдер, начальник управління молоді, сім’ї та спорту ЛМР.

«Шахи – це інтелектуальна гра і вона доступна на довгі і довгі роки. Можна і інші видах спорту брати участь, але у них є вікові обмеження, а шахи мають довго тривалість по життю. Зараз, якщо досягнути певного рівня, то є можливість виїжджати за кордон, брати участь у міжнародних змаганнях», - зазначив Іван Яцишин, срібний призер шахової олімпіади серед спортсменів.

«Є окрема група дітей, які мають певні вади зору, але вони закохані у шахи. І власне, ми спеціально із закордону привезли 10 шахових дошок, які зможуть використовувати діти з вадами зору. Перше використання - саме на цьому шаховому турнірі», - додав Володимир Шнайдер.

Нагадаємо, турнір відбувся в рамках проведення Чемпіонату світу з шахів серед жінок у Львові між чинною чемпіонкою Марією Музичук та претенденткою на шахову корону Хоу Іфань.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ