Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові відкриють перший в Україні центр рекрутингу української армії

У Львові відкриють перший в Україні центр рекрутингу української армії. Про це повідомили у Львівському обласному ТЦК та СП.

Міноборони спільно з Львівською міською радою запускає у Львові пілотний проєкт рекрутингу української армії. Вже наступного тижня у Центрі можна буде дізнатися всю актуальну інформацію про вакансії, які є в армії, поспілкуватися з представниками бригад та обрати бажану професію у війську. Центр рекрутингу працюватиме за адресою: вул. Костя Левицького, 67. Надалі такі центри мають запрацювати по всій Україні.

У приміщенні щодня працюватиме 5 рекрутерів, які надаватимуть інформацію щодо вакансій в армії, консультуватимуть і проводитимуть профорієнтаційні тести, а також супроводжуватимуть весь процес до призначення на відповідну посаду в армії. Важливо, що центр не матиме відношення до структур ТЦК, а самі рекрутери не є військовослужбовцями. Тож тут не вручатимуть повісток, а лише надаватимуть консультації.

Після вибору бажаної посади людина матиме співбесіду із рекрутером та представниками обраної військової частини. Після погодження кандидатури на певну вакансію, кандидата скерують у ТЦК з пакетом документів для подальшого оформлення, проходження необхідних процедур та медичного огляду, направлення на базову військову підготовку (1 місяць) та, за потреби, фахову підготовку. Після підготовки військовослужбовця скерують у частину для проходження військової служби.

Таким чином центри рекрутингу долучатимуть українців та українок до Сил безпеки та оборони України через підписання контракту з відповідною військовою частиною. Наразі є можливість укладати як строкові контракти, так і контракти до оголошення демобілізації.

Пілотний проєкт у Львові має відточити механіку для масштабування на інші регіони та міста.

Нагадаємо, у Львові також працюють рекрутингові центри бригади спеціального призначення НГУ «Азов», 3-ї окремої штурмової бригади ЗСУ та львівської 103-ї бригади ТрО та батальйону «Вовки Да Вінчі»

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ