Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові відзначили День пам’яті жертв політичних репресій

Як повідомили в прес-службі Львівської міської ради, сьогодні Львів вшанував пам'ять жертв політичних репресій. Заходи відбулись на площі біля пам’ятника Жертвам комуністичних злочинів. Долучилось керівництво міста та області, духовенство, громада.

Керівництво обласної державної адміністрації, обласної ради, Львівської міської ради та представники громадськості поклали квіти до підніжжя пам’ятника Жертвам комуністичних злочинів. Відбулась екуменічна панахида та віче. Опісля усіх запросили до відвідування Музею-меморіалу жертв окупаційних режимів «Тюрма на Лонцького».

«Ми пережили дуже важке ХХ ст. Коли Україна отримала незалежність, в страшному сні ніхто собі не міг уявити, що буде нас чекати. Коли постав цей пам’ятник, ми думали, що це буде знак історії і ми будемо мати ці приклади історії для того, щоб будувати успішну Україну. З того часу минуло 22 роки. Біля цього пам’ятника було багато палких промов. І буде ще багато. Але чи є в нас сьогодні держава, про яку мріяв Шухевич, про яку мріяли ці герої, яких ми вшановуємо? Чи є вона такою? Думаю, що ні. Вони мріяли про чесність, про цінності, про мораль, вони мріяли про те, що ми будемо як брати – разом. Часто ми шукаємо ворога десь на стороні, не звертаючи уваги, а що робить в нас всередині, у нашій душі. А чи я є чесний, справедливий, добрий тато, добрий керівник? Кожен з нас має поставити собі ці питання. Ті, хто займаються підприємництвом, повинні поставити собі питання, чи я сплачую податки до нашої державної казни, щоб можна було фінансувати армію, підтримувати людей, яким сьогодні важко? Це питання, на які часто важко давати відповідь. Дуже легко говорити загальні речі. Якщо ми хочемо збудувати сильну, потужну державу, ми повинні дуже багато кожен на своєму місці працювати, ми повинні показувати приклад у всьому. Наші діти дивляться, що ми робимо, що робить тато, мама, бабця, дідусь. Цей приклад є найцінніший. Ми повинні любити один одного, повинні відкрити свої серця, бути щирими і відкритими. Ми повинні щиро вірити у Господа Бога, бо щира молитва буде почута і ласка Божа завжди буде з нами. Бажаю усім добра, успіхів і процвітання», - зазначив Андрій Садовий, міський голова Львова.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ