Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові виділили кошти на ремонт будинку на вул. Зелена, 43 і підпірної стінки на вул. Перфецького, 19

З резервного фонду бюджету Львівської міської територіальної громади виділили кошти на виведення з аварійного стану житлового будинку на вул. Зеленій, 43 та підпірної стінки на вулиці Перфецького, 19. Відповідне рішення прийняв сьогодні виконавчий комітет ЛМР.
Фото ЛМР

Про це інформує пресслужба ЛМР.

«Пропоную виділити Личаківській РА кошти в сумі 1 млн 499 тис. грн для ремонту житлового будинку на вул. Зеленій, 43, і департаменту житлового господарства та інфраструктури 759 тис. грн для ремонту підпірної стінки на вул. Перфецького, 19», - доповів Олег Іщук, директор департаменту фінансової політики ЛМР.

Нагадаємо, рішення про виділення коштів з резервного фонду бюджету Львівської МТГ на виведення з аварійного стану житлового будинку на вул. Зеленій, 43 та підпірної стінки на вулиці Перфецького, 19 було прийнято на засіданні міської комісії ТЕБ і НС.

Як повідомляв голова Личаківської районної адміністрації Орест Тимчишин, перший об’єкт – це 2-поверховий будинок на вул. Зеленій, збудований у 1909 році. «Будівля має суттєві тріщини по фасаду, є періодичне просідання тротуару, що свідчить про невимивання ґрунту з-під підошви фундаментів. Тож маємо потребу провести невідкладні аварійно-відновлювальні роботи», – зазначив він.

Другий об’єкт – це підпірна стінка на вул. Перфецького, 19. Як пояснив директор департаменту житлового господарства та інфраструктури Олександр Одинець, її окремі конструкційні елементи є аварійними.

«Тут знаходиться інженерний об’єкт – підпірна стінка, розміщена на землях міста. Провели обстеження спільно з відповідним проєктантом і встановили, що її конструкційні елементи непридатні для використання, а окремі і зовсім є аварійними. Ситуацію ускладнює те, що над підпірною стінкою розміщений газопровід середнього тиску, який, фактично, є основним джерелом для живлення Галицького, Залізничного та Франківського районів. Тому є необхідність провести першочергові протиаварійні роботи», – зазначив посадовець.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ