Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові виконком ліквідував три кінотеатри

Сьогодні, 7 квітня, виконавчий комітет Львівської міської ради одноголосно прийняв рішення про ліквідацію трьох кінотеатрів: ДКП кінотеатру "Київ", ДКП кінотеатру ім. Б. Хмельницького", ДКП кінотеатру "Дзвін". Про це повідомив кореспондент Гал-інфо.

Наслідком прийняття рішення стане те, що три юридичні особи реформують у дві – комунальне підприємство "Агенція з проведення подій" та комунальну установу "Інститут стратегії культури". Перше координуватиме культурно-мистецькі події, а друге - освітні питання у галузі культури.

В.о. начальника управління культури Львівської міської ради Михайло Мороз повідомив, що наразі формально ще існують три юридичні особи. Він зауважив, що ці установи регулярно звітують, проте  директор не отримує заробітної плати.

Також Михайло Мороз пояснив, що доля двох театрів вже вирішена: "Щодо кінотеатру "Київ", то вже фактично проведена приватизація приватною структурою, а по кінотеатру ім. Б. Хмельницького наприкінці минулого року міська рада прийняла ухвалу про створення там музею театру і кіно".

Щодо кінотеатру "Дзвін" Михайло Мороз зазначив: "Ми зараз у процесі ліквідації, впродовж трьох місяців працюватиме ліквідаційна комісія, і в ході роботи приймемо відповідні рекомендації для міської ради., – додав Михайло Мороз.

Нагадаємо, що Управління комунальної власності Львівської міської ради у 2014 році в суді відстоювало визнання недійсними договорів оренди та скасування ухвали про приватизацію способом викупу кінотеатру «Київ».

«Беручи до уваги первинність встановлення судом правомірності прийняття ухвали міської ради у справі №914/1120/14, а не зобов’язання щодо її виконання, місцевим господарським судом безпідставно прийнято ухвалу про зупинення провадження у справі до набрання законної сили рішенням господарського суду Львівської області у справі № 914/4657/13, яке в свою чергу теж зупинено.

Відтак, беручи до уваги вищевикладене, будь-які обставини, які б об’єктивно унеможливлювали розгляд та вирішення господарської справи №914/1120/14 до вирішення справи №914/4657/13, відсутні», - зазначали в управлінні комунальної власності.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ