Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові вимагають забезпечити усі зупинки електротранспорту точками з продажу квитків

З 11 січня на сайті Єдиної системи місцевих петицій збирають підписи щодо забезпечення усіх зупинок громадського транспорту автоматами для продажу відповідних квитків для проїзду.

Як пише сайт 032.ua, станом на 11 січня петиція все ще була на стадії модерації, однак незабаром охочі львів'яни зможуть її підписати. Петицію створив користувач Андрій Моравський, про що він написав у Facebook групі "Гарячої лінії Львова".

З його слів, виходить ледь не здирництво та вимагання грошей, оскільки ціну за проїзд підняли, однак купити квитки за 6 гривень можна далеко не на кожній зупинці. Наприклад, на зупинках біля Головного вокзалу, вказує автор допису, таких кіосків немає.

1/1

Ціна ж квитка у водія на 1 гривню більша - 7 гривень за проїзд. А платитимуть львів'яни більше вже з 15 січня 2020 року. Андрій Моравський вимагає забезпечити всі зупинки відповідними кіосками. "Гаряча лінія" вже встигла зреагувати, надавши перелік всіх зупинок з кіосками, в яких можна придбати квитки за 6 гривень.

Також у ЛКП "Львівелектротранс" додатково нагадали, що придбати квитки можна за допомогою QR-кодів, смс повідомлення, Bluetooth, терміналів обслуговування Easypay та на сайті "Львівелектротранс".

1/3

А у коментарях під дописом тим часом розгорілася ціла дискусія щодо необхідності відповідних кіосків на кожній зупинці. Одна група людей відстоює потребу в більшій кількості точок. Інша група людей стверджує, що це - невигідно, тим більше в контексті електронного квитка, впровадження якого виглядає неминучим.

Цим займатиметься консорціум компаній Mikroelektronika spol s r.o. та SoftServe - Municipal Technologies LLC, які виграли відповідний тендер. Хоча і після результату конкурсу з'явилась інформація, що компанії, які не виграли тендер, вважають процедуру непрозорою, а результати - збитковими для самого міста.

Ентузіастам е-квитка та повсюдної дигіталізації відповідають натомість, що далеко не у всіх пасажирів громадського транспорту є смартфони, якими вони можуть купувати квитки, а 2 гривні для певних верств населення - це гроші, якщо говорити про додаткову щоденну витрату.

Нагадаємо, що раніше це питання вже формулювалося, і речник ЛКП "Львівелектротранс" розповів, що встановлювати такі автомати та точки можна, однак як тоді, так і зараз питання радше у їхній доцільності та рентабельності для бюджету міста. Ще 27 листопада на громадських слуханнях в актовій залі Личаківської районної адміністрації погодили подорожчання проїзду в електротранспорті до 6 та 7 гривень.

10 січня виконком Львівської міської ради таки прийняв рішення щодо подрожчання ціни на проїзд у електроннному громадському транспорті. Окрім того, раніше у мерії розповіли, що змінилося в системі громадського транспорту і чого варто очікувати у 2020 році. Наскільки реальною є ідея зробити весь громадський транспорт безкоштовним дізнавалась у експертів наша журналістка.

Джерело інформації: "Гаряча лінія міста Львова"

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ