Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові виріжуть сквер заради АЗС ОККО

Західний апеляційний господарський суд залишив без задоволення апеляційну скаргу Львівської міськради проти ВТП «Лангора». Таким чином компанія скасувала раніше затверджені міськрадою межі скверу на вулиці Героїв УПА у Франківському районі.
Проект АЗС ОККО.

Як повідомляє видання Наші Гроші, про відповідну постанову стало відомо із Єдиного держреєстру судових рішень.

Власником ТОВ «ВТП Лангора» є ПАТ «Концерн Галнафтогаз» Віталія Антонова, який володіє мережею АЗС ОККО. У власності «Лангори» знаходиться неробочий фонтан, який розташований у сквері на вулиці Героїв УПА. Однак компанія запланувала там АЗС.

Спершу фірма звернулась за розробкою детального плану території у 2016 році. Згідно з ним, планували демонтувати чашу фонтану та встановити холодну міні-АЗС (без обслуговуючого персоналу) у формі пам’ятника з логотипом мережі «ОККО».

Проти спорудження автозаправної станції виступили місцеві жителі та активісти, які зареєстрували громадський проєкт із облаштування скверу, який став одним із переможців голосування. Тому депутати міськради у 2019 році вирішили затвердити межі скверу, що унеможливить будівництво на цій території. Однак «Лангора» оскаржила це рішення в суді.

Міська рада звернулась із апеляцією, та суд залишив рішення першої інстанції без змін. Колегія суддів вказала на те, що виконком, який дозволив розробити детальний план, «діє у нерозривній єдності» із ЛМР, а тому міська рада мала б зважати на рішення виконкому 2016 року перш ніж затверджувати межі скверу. А також зазначив, що фірма мала «законні очікування» на оформлення права оренди.

Варто зазначити, що проєктований детальний план суперечить плану зонування. Згідно з ним, ця територія відноситься до зони Р-3 (рекреаційні зони загального користування). Переважними видами використання таких територій є розміщення парків та скверів, а будівництво АЗС тут не передбачене.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ