Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові знову згадали про електронний квиток для пільговиків

Напередодні в соцмережі Facebook створили нову групу "Електронний квиток ЛеоКарт", в якій почали публікувати "новини" про запровадження електронного квитка у Львові.

Однією з перших розмістили інформацію для пільговиків про видачу пільгових карток.

Як зазначають на сторінці "Електронний квиток ЛеоКарт", один з найважливіших етапів, який потрібно зробити для впровадження електронного квитка - це видача пільгових квитків. Для цього будуть задіяні люди, які сидітимуть в сервісному центрі на вулиці Горбачевського, 10 та в ЦНАПах. 

Для того, щоб отримати пільгову картку необхідно буде прийти в сервісний центр і надати адміністратору такі дані:

  • пільгове посвідчення (або інший документ, який підтверджує пільгу);
  • паспорт;
  • реєстраційний номер облікової картки платника податків (РНОКПП) (раніше індивідуальний податковий номер (ІПН).

Нагадаємо, як повідомляли в Львівській міській радіЦентр обслуговування пасажирів, який видаватиме пільгові картки для осіб, які мають право пільгового (безкоштовного) проїзду, повинен був розпочати роботу ще з осені 2019 року.

"Просимо всіх, хто має пільгу на проїзд, зареєструватися в Єдиному реєстрі до вересня-жовтня. Адже, коли запрацює е-квиток, посвідчення перестануть надавати право пільгового проїзду. Це передбачено на державному рівні, і ми також можемо це регулювати місцевими підзаконними актами", - зокрема зазначав заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Андрій Білий.

Станом на липень 2020 року Центр обслуговування пасажирів на вулиці Горбачевського, 10 так і не запрацював.

Ми звернулись за коментарем до Андрія Білого з проханням пояснити ситуацію, яка наразі склалась і повідомити про оновлені дедлайни.

"Треба нагадати, що вся процедура електронного квитка затягнулася, в тому числі через скаргу Ridango, тепер згідно з планом впровадження проекту на січень-лютий (2021 року, - ред.) в нас будуть вже картки з чіпами, які протестовані в системі. І ми на цей час плануємо замовити масовий друк карток, бо на портативних принтерах ми будемо лише додруковувати картки, а на 150 тисяч карток тих принтерів не вистачить.

Тому зараз є задача зібрати максимум даних і зараз ми фіналізуємо до 15 серпня технічне завдання, в тому числі там буде описано й інтерфейс, як буде прийматися інформація про пільгові категорії громадян. І нам в будь-якому разі буде необхідне підтвердження з Державного реєстру пільгових категорій в якому є лише близько 70 тисяч пільговиків з 240 - це цифри, які були на початок цього року. 

Відповідно, в нас буде два процеси: люди пільгових категорій будуть оновлювати свої дані і ставати умовно на облік в єдиному державному реєстрі, а з іншого боку - ми будемо ці дані збирати і готувати їх масив до друку. Щоб в січні-лютому розпочати швидку видачу карток за перевіреними даними.

Стосовно центру на Горбачевського і інших ЦНАПів. Ми не можемо розпочати збирати дані поки у нас немає інтерфейсу. Також були затримки пов'язані з невідповідністю технічних умов і проекту при реконструкції центру на Горбачевського. Були відповідні зміни в проекті, які мусили пройти певні погодження, тому і відбулись затримки. Але зараз я думаю з кінця серпня центр на Горбачевського мав би бути завершений", - зокрема повідомив Андрій Білий.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ