Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Личаківському та Шевченківському районах Львова навчання щодо збереження культурної спадщини

У Львові для керівників управлінських компаній та голів ОСББ продовжують проводити навчання щодо збереження культурної спадщини. Минулого тижня такі зустрічі відбулися у Личаківському та Шевченківському районах.

Навчання проводять управління охорони історичного середовища та ЛКП «Бюро спадщини».

Далі управителі, голови об’єднань співвласників багатоквартирних будинків мають пояснювати вже мешканцям як проводити реставраційні роботи, з ким це необхідно погоджувати та як поводитися з культурною спадщиною загалом, повідомили в ЛМР.

Зокрема, на таких навчаннях учасникам роз’яснюють порядок утримання фасадів будівель-пам’яток та будинків, що розташовані в історичному ареалі та, зокрема, відповідальності за стан будинку чи окремих елементів. Також розповідають про особливості проведення реставраційних робіт, зважаючи на затверджені у січні цього року межі і режими використання зон охорони пам’яток культурної спадщини та історичного ареалу. Третій важливий акцент - на можливостях для власників пам’яток у межах програм співфінансування реставрації історичних вікон, брам та балконів у будинках - пам’ятках культурної спадщини.

Як зазначила керівниця управління охорони історичного середовища ЛМР Тетяна Балукова, важливо, щоб після таких навчань керівники та працівники управлінських компаній, голови ОСББ пояснювали власникам, наскільки важливим є утримання фасадів та що всі роботи мають відбуватися у відповідності з чинним законодавством. “Власники будинку обов’язково мають звертатися в управління охорони історичного середовища для отримання відповідного висновку, якщо планують проводити роботи в будинках - пам’ятках, чи в будівлях, що належать до значної історичної забудови і розташовані на території історичного ареалу м. Львова”, - наголосила посадовиця.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ