Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Війна з Росією

У Мінську говорили про припинення вогню на Донбасі та безпеку цивільних

Головними темами переговорів у Мінську стали питання дотримання режиму припинення вогню на Донбасі та безпека цивільного населення, - Українська правда.

"З огляду на події останнього тижня питання дотримання режиму припинення вогню і безпеки цивільного населення в зоні конфлікту були головними для тристоронньої контактної групи і її робочої групи з безпеки", - сказав спецпредставник ОБСЄ у тристоронній контактній групі Мартін Сайдік

Він розповів, що останнім часом спостерігалося зростання числа порушень режиму припинення вогню.

Тристороння контактна група в черговий раз підкреслила, що всі порушення режиму припинення вогню, особливо поблизу об'єктів цивільної інфраструктури, являють собою загрозу дня населення.

Зазначається, що сторони ще раз підтвердили свою прихильність повному і безстроковому режиму припинення вогню та узгодили спільну заяву.

"Тристороння контактна група за участю представників ОРДО і ОРЛО підтверджує свою повну прихильність перемир'ю, оголошеному в зв'язку з початком навчального року, і безумовному виконанню додаткових заходів, спрямованих на забезпечення всеосяжного і стійкого безстрокового припинення вогню, включно з виконанням всіх відповідних наказів", - озвучив текст заяви Мартін Сайдік.

Крім того, учасники обговорювали питання водопостачання, зокрема поточні розрахунки і погашення заборгованості за поставлену воду.

Як відомо, Українська сторона в Тристоронній контактній групі обговорила безпекові питання, зокрема обстріли населених пунктів із забороненої Мінськими угодами зброї та наполягла на наданні СММ ОБСЄ повного доступу до всієї території ОРДЛО.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ