Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Німеччині призупинили сертифікацію Північного Потоку-2

Федеральне мережеве агентство Німеччини призупинило процес сертифікації газопроводу «Північний потік-2».

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на регулятора.

«Федеральне мережеве агентство тимчасово призупиняє процес сертифікації Nord Stream 2 AG як незалежного оператора транспортної мережі», - йдеться у пресрелізі.

Після детального вивчення документів Федеральне мережеве агентство дійшло висновку, що сертифікація оператора лінії «Північний потік-2» можлива лише в тому випадку, якщо організація роботи оператора буде відповідати в юридичній формі німецькому законодавству, поясняють в агентстві.

Як зазначається, компанія Nord Stream 2 AG, що базується в Швейцарії, вирішила не переформатовувати існуючу компанію, а заснувати дочірню компанію згідно з німецьким законодавством лише для німецької частини лінії. Ця дочірня компанія має стати власником і експлуатувати німецьку ділянку газопроводу. Сама дочірня компанія повинна в такому випадку відповідати вимогам закону про енергетику щодо незалежності оператора транспортної мережі, зазначають німецькі чиновники.

«Процес сертифікації залишатиметься призупиненим, доки не буде завершено передачу основних активів і людських ресурсів дочірньому підприємству, а Федеральне мережеве агентство не зможе перевірити повноту повторно поданих документів дочірньої компанії як нового заявника», - йдеться у повідомленні. Якщо ці вимоги будуть дотримані, Федеральне мережеве агентство зможе продовжити перевірку протягом решти часу чотиримісячного терміну, передбаченого законом, скласти проєкт рішення та, відповідно до законодавства внутрішнього ринку, подати його до Європейської комісії для коментарів.

Федеральне міністерство економіки та енергетики та Європейська комісія були поінформовані про це заздалегідь.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ