Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У період карантину на Львівщині побільшало число ошртафованих порушників державного кордону

Судячи з матеріалів судового реєстру, останнім часом на Львівщині побільшала кількість спроб незаконного перетину державного кордону України з Республікою Польща, що, зокрема, підтверджується рішеннями судів відносно виявлених порушників - по справах про адміністративні правопорушення.

Аналіз даних рішень свідчить про те, що українці намагалися перетнути кордон в обхід законів двома способами: потайки – поза пунктами пропусків та шляхом видавання себе за громадян Польщі (під час проходження прикордонного контролю).

Класичний приклад – постанова судді Яворівського районного суду Львівської області Швед Н.П. від 15.04.2020 року щодо «тимчасово непрацюючого» громадянина, протокол на якого про адміністративне правопорушення надійшов з відділу прикордонної служби «Краківець» Мостиського прикордонного загону.

Йдеться про порушника, який 26 березня 2020 року вчинив спробу незаконного перетину державного кордону з України в Республіку Польща, та був затриманий прикордонним нарядом «поза пунктом пропуску, на відстані 200 метрів до лінії державного кордону в напрямку 556 прикордонного знаку, на території Яворівського району».

Суд визнав його виннуватим у вчиненні адмінправопорушення, передбаченого ч.2 ст.204-1 КупАП (повторна спроба незаконно перетнути держкордон) та наклав на нього стягнення у виді штрафу в розмірі 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 8 500 грн.

Майже аналогічне рішення від 27.03.2020 року було винесено суддею Яворівського райсуду Кондратьєвою Н.А: щодо «тимчасово непрацюючого» громадянина, який вчинив спробу незаконного перетину державного кордону з України в Республіку Польща поза пунктом пропуску 21 березня 2020 року.

Як вбачається із постанови суду, протокол щодо даного порушника, який був затриманий «в напрямку 549 прикордонного знаку, на відстані близько 300 м від лінії державного кордону», прикордоники склали за ч. 1 ст.204-1 КупАП (спроба незаконного перетинання державного кордону України).

Суд постановив визнати його винуватим у вчиненні адміністративного правопорушення за даною статею та наклав на нього адмінстягнення у виді штрафу в розмірі двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 3400 грн.

Тепер що стосується ще одного способу перетину кордону в обхід закону (коли українці намагалися видати себе за громадян Польщі). Рішення щодо таких порушників здебільшого виносилися тими ж самими суддями Яворівського райсуду.

06.04.2020 року суддею Яворівського райсуду Кондратьєвою Н.А. була винесена постанова за ч. 1 ст.204-1 КупАП щодо «тимчасово непрацюючої» громадянки, яка «вчинила спробу незаконного перетину Державного кордону України з Республікою Польща в пункті пропуску без відповідного паспортного документу».

Йдеться про те, що дана громадянка 23 березня 2020 року в міжнародному пункті пропуску "Краківець", під час проходження прикордонного контролю на в`їзд в Україну з Республіки Польща, пред`явила на паспортний контроль паспорт громадянина Республіки Польща для виїзду за кордон. Однак згодом було встановлено, що вона є громадянкою України та «пред`явила паспорт громадянина України».

Суд постановив визнати її винуватою у вчиненні адмінправопорушення та наклав штраф у розмірі 3400 грн.

Аналогічне рішення від 02.04.2020 року було винесено суддею Яворівського райсуду Швед Н.П. – стосовно «тимчасового непрацюючого», який, будучи громадянином України, 17 березня 2020 року пред`явив на паспортний контроль в міжнародному пункті пропуску "Краківець" закордонний паспорт громадянина Республіки Польща.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ