Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

У першу чергу ми перевіримо декларацію Гройсмана – заступник голови НАЗК

Чиї декларації НАЗК перевірятиме у першу чергу та яким чином – про це в ефірі програми «Перші про головне. Коментарі» на телеканалі ZIK, 1 листопада, говорили зі заступником голови Національного агентства з питань запобігання корупції Русланом Радецьким.

«Перший етап – це перевірка на своєчасність подання для того, щоби встановити, який суб’єкт не подав декларації. Другий етап – це повнота та правильність заповнення декларацій і логічний та арифметичний контроль. Ці два етапи передбачають проведення повної перевірки та моніторингу способу життя. Повна перевірка – це коли декларації суб’єктів перевіряють по реєстрах, які є в державних органах», – пояснює заступник НАЗК.

«Ми керуємося Кодексом про адміністративну відповідальність, де визначено несвоєчасність подання декларацій або недостовірність інформації. Якщо більше 345 тисяч гривень він не задекларував, то далі відкривається кримінальне провадження. І це здійснює Антикорупційне бюро»,– додає Радецький.

Також Радецький запевнив, що НАЗК не розставлятиме пріоритетів й готове перевірити декларацію Прем’єр-міністра Гройсмана у першу чергу.

«Законом передбачена незалежність, тобто ми є центральним органом зі спеціальним статусом. Ми фактично підпорядковані Кабінету Міністрів, звичайно, але впливати на роботу Національного агентства Кабінет Міністрів напряму не може»,– запевняє Радецький.

Важко відповісти заступнику голови Національного агентства і на питання, скільки часу потрібно, аби перевірити усі декларації.

«Такі речі швидко не робляться. Чому? Тому що ми можемо допустити помилки, а я цього не хочу. Бо помилка може призвести до звинувачень»,– каже заступник голови НАЗК.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ