Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Політика

В Україні знизився рівень корупційних практик, - НАЗК

Із 2019 року кількість балів сприйняття корупції за рейтингом СРІ організації Transparency International збільшилася

Фото: Depositphotos

Фактичний рівень корупційних практик завдяки діяльності НАЗК і всіх українських антикорупційних органів, а також інших органів державної влади, зменшився з 41,5% до 17,7% упродовж 2018-2022 років.

Про це повідомив голова НАЗК Олександр Новіков в інтерв’ю Укрінформу.

«Найголовніший пріоритет діяльності агентства - розбудувати доброчесність в Україні», - наголосив Новіков.

Новіков підкреслив, що доброчесність - протилежність корупції і навів «просте, але глибоке визначення доброчесності: це чинити правильно навіть тоді, коли ніхто не бачить».

«Можемо побачити, що фактичний рівень корупційних практик завдяки діяльності НАЗК і всіх українських антикорупційних органів, а також інших органів державної влади, зменшився з 41,5% до 17,7% упродовж 2018 - 2022 років», - поінформував голова Нацагентства.

За словами Новікова, другий важливий показник — сприйняття корупції.

Посадовець акцентував, що з 2019 року кількість балів сприйняття корупції за рейтингом СРІ організації Transparency International збільшилася.

Він пояснив, що чим більше балів має країна у рейтингу СРІ організації Transparency International, тим менше у ній корупції.

«У цьому рейтингу кількість балів України підвищилася з 30 до 33. Це основні показники того, наскільки ми реалізували наші пріоритети», - акцентував голова НАЗК.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ