Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

У Раді створили групу для покращення умов ведення бізнесу в оборонній галузі

У Верховній Раді України створили робочу групу, яка працюватиме над законодавством та покращенням умов ведення бізнесу в оборонній галузі.

Ця група працюватиме на базі тимчасової спеціальної комісії із захисту інвесторів, повідомила пресслужба парламенту.

За відповідне рішення народні депутати одностайно проголосували під час чергового засідання парламентської ТСК.

Як зазначила голова спецкомісії Галина Янченко, під час війни значно зросла зацікавленість інвесторів у трьох ключових секторах: оборонка, енергетика та будівництво.

“Оборонна галузь привертає найбільше інвестицій, однак вона залишається найбільш зарегульованою, що стримує їхній повноцінний розвиток. Через це мільярди потенційних інвестицій в український оборонно-промисловий комплекс (ОПК) перебувають у підвішеному стані. Інвестори готові вкладати кошти, проте існуючі законодавчі та регуляторні обмеження змушують їх займати вичікувальну позицію”, – пояснила народна депутатка від “Слуги народу”.

За її словами, для зміни ситуації необхідні як точкові, так і глобальні рішення на законодавчому та підзаконному рівнях.

“Саме для цього під час засідання Тимчасової спеціальної комісії (ТСК) з захисту прав інвесторів було створено робочу групу. Група працюватиме над спрощенням умов для роботи приватних оборонних підприємств і залучення інвестицій в оборонну галузь”, – сказала Янченко і запросила експертів, які мають ідеї щодо полегшення роботи оборонних підприємств та прискорення інвестування в сектор, долучатися до команди.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ