Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Раві-Руській відкриють Меморіал жертвам Голокосту

У понеділок, 29 червня, у Раві-Руській відбудеться відкриття Меморіалу жертвам Голокосту, повідомила прес-служба Рава-Руської міської ради.

Меморіал збудований на місці колишнього єврейського цвинтаря, де поховано близько 3 тисяч євреїв, вбитих у роки Другої світової війни.

Меморіал збудовано за підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини, Берлінського офісу Американського єврейського комітету у рамках міжнародного гуманітарного проекту "Захистимо пам'ять" Програми увіковічнення пам'яті жертв масового розстрілу єврейського населення під час Другої світової війни.

Також у рамках Програми було встановлено інформаційно-історичні стенди про життя єврейської громади у Раві-Руській.

Участь у відкритті Меморіалу  у Раві-Руській візьмуть як люди, які пережили Голокост, так і високопосадовці та дипломати, народні депутати, зокрема Посол США в Україні Джеффі Пайєтт, Посол Німеччини в Україні Крістоф Вайль, віце-президент німецького Бундестагу Ельгарда Бульман, начальник відділу з правових і консульських питань Посольства Німеччини в Києві Мартін Ґраф, радник з прав людини Посольства США в Україні Браян Кемпблелл, представник Посольства США в Україні Володимир Пасічник, перший секретар Посольства Ізраїлю в Україні Владислав Лернер, заступник Голови Верховної Ради України Оксана Сироїд.

Відкриття Меморіалу розпочнеться о 9.30 у понеділок, 29 червня.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ