Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Римі завершуються Дні українського кіно

У столиці Італії 15-17 грудня проходять Дні українського кіно. Захід організовано спільними зусиллями Державного агентства з питань кіно, Посольства України в Італійській Республіці та громадських організацій.

Про це пише Укрінформ з посиланням на Держкіно.

«Зараз в Італії другі вихідні поспіль ми презентуємо українську культуру, українське кіно. Наша країна переживає складні часи через повномасштабний напад Росії, війну. Але навіть в таких умовах в Україні розвивається національне кіно як велика частина культури та інформаційної політики», - розповіла Укрінформу голова Держкіно Марина Кудерчук.

Під час церемонії офіційного відкриття, яке відбулося у Будинку кіно Casa del cinema a Villa Borghesе, посол України в Італії Ярослав Мельник сказав, що радий відкрити Дні українського кіно в Римі, які вже стали доброю традицією.

«Сьогодні український кінематограф став частиною єдиного культурного фронту українських митців проти невиправданої російської агресії. Актори, режисери, продюсери, оператори стали на захист своєї країни: хтось - вступив в ряди Збройних сил України, хтось - почав фільмувати бойові дії на передовій, наслідки війни та свідчення очевидців. На превеликий жаль, багатьох з них вже немає разом з нами. Серед останніх загиблих на цій жахливій війні були актори Василь Кухарський та Андрій Павленко. Вони віддали саме дороге - своє життя - за нашу з вами свободу», - сказав Мельник.

Почесним гостем відкриття був посол України при Святому Престолі Андрій Юраш, а також представник відділу з питань культури мерії Рима Валеріа Алегрітті.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ