Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Садового пояснили, чому Львів знову тоне у смітті

У Львові працює п’ять перевізників. Два не повною мірою справляються з вивозом сміття. У мерії працює штаб і сьогодні ці питання на засіданні штабу будуть обговорювати. Про це сьогодні, 12 вересня, під час брифінгу повідомила заступник голови міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Ірина Маруняк, передає кореспондент Гал-інфо.

«Обсяг сміття в осінній період часу збільшився. З околиць Львова стали більше сміття завозити до Львова. Будемо намагатися, і місто допомагатиме цим двом перевізникам, щоб проблема була вирішена сьогодні до кінця дня», - сказала Маруняк.

Вона наголосила, що найпроблемнішими районами є ті, де працюють два згадані перевізника, – це  Франківський, Шевченківський та Сихівський райони.

Натомість фірми-перевізники, які не справляються із вивозом сміття у Львові, вона не захотіла назвати.

«Кожен перевізник як приватна структура має певні домовленості з регіонами, містами, де є сміттєзвалище. Домовленості стосуються того, куди вивозити сміття, і це питання перевізників, куди вони його вивозять. Відтак, в одних перевізників домовленості дотримуються. В інших є певні проблеми. Блокуються сміттєзвалища, люди не дають можливості вивозити сміття», - сказала Ірина Маруняк.

На запитання Гал-інфо, чи дійсно міста і містечка на Львівщині відмовляються приймати сміття зі Львова, Ірина Маруняк відповіла, що сміття вивозимо на територію Львівської області і за межі території Львівської області.

«На сьогодні є міста, які сміття приймають без проблем. Але є й одиничні проблеми з деякими полігонами, де сміття не приймають через те, що вони  блокуються громадськими організаціями та громадами. Така річ є», - підтвердила Маруняк.

Вона також зазначила, що з бюджету міста проводяться компенсаційні витрати: «Квартплата не підвищується. Якщо буде потрібно, то з бюджету виділять ще додаткові кошти з метою компенсації перевізникам кілометражу дороги, яку вони долають для вивозу сміття».

На запитання Гал-інфо, чи Львів ще вивозить сміття до Києва, Ірина Маруняк відповіла: «Вивозиться сміття за територію Львівської області. Не можу вам озвучити».

На додаткове питання, чи продовжено дію угоди, згідно з якої львівське сміття вивозили до Києва, вона також не відповіла: «Це приватне питання перевізників. Це угоди приватного характеру між перевізниками і власниками сміттєзвалищ».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ