Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Сімферополі 4 кримських татар посадили в СІЗО

В окупованому Росією Сімферополі заарештували на два місяці чотирьох кримських татар, яких затримали 12 травня в Бахчисараї. Про це у п'ятницю на своїй сторінці у Facebook повідомив глава ЦВК Курултаю кримськотатарського народу Заїр Смедля.

"Завершилися судові процеси над кримськими татарами, заарештованими вчора після серії обшуків, проведених у м. Бахчисарай. Мамутов Енвер, батько сімох дітей, Абсеітов Зеврі, батько чотирьох дітей, Абільтаров Рустем, батько чотирьох дітей, і Меметов Ремзі, батько двох дітей, незважаючи на те, що Сімферопольське СІЗО переповнене, будуть перебувати під вартою до 11 липня", - написав він.

Водночас прес-служба так званої "прокуратури республіки Крим" повідомила про їх арешт.

"Прокуратура республіки Крим підтримала клопотання слідчого про обрання стосовно чотирьох членів бахчисарайської осередку "Хізб ут-Тахрір аль-Ісламі" запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою. Суд задовольнив клопотання і виніс постанову про арешт затриманих терміном на два місяці, тобто до 11 липня", - сказано у повідомленні.

Зокрема, Мамутову інкримінується стаття "організація діяльності терористичної організації", Меметову, Абсеітову і Абільтарову – "участь в діяльності терористичної організації".

Як відомо, у четвер ФСБ затримала в окупованому Криму заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова.

Окупаційний прокурор Криму Наталія Поклонська заявила, що проти Умерова порушено кримінальну справу за статтею про сепаратизм.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ