Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Слов'янську спалахнув скандал через перейменування вулиці на честь загиблого за місто льотчика

У Слов'янську Донецької області громадське обговорення перейменування вулиць в рамках процесу декомунізації завершилося конфліктом проукраїнського активу і консервативних громадян, - "Новое время".

Слов'янську вулицю Ватутіна запропонували перейменувати на честь Костянтина Могилка, пілота збитого бойовиками над містом літака-розвідника АН-30, який зумів відвести падаючий транспорт від житлових кварталів ціною свого життя і екіпажу.

Керівники комітетів мікрорайонів виступили проти. Ключова теза, яку відстоювали квартальні, - "назви вулиць повинні бути без політики та історії, а інакше народ буде проти", пише місцевий сайт 6262.

"Вулиця Ватутіна не буде названа ім'ям Могилка. Народ не хоче так називати. Він для вас герой, а для нас ні. А то ви і Бандерою готові назвати вулицю", - заявила одна з квартальних.

Член комісії з декомунізації, видавець Віктор Бутко, парирував консерваторам:

"Квартальні, зупиніться! Якщо досі не зрозуміли, що тут сталося рік тому, коли сюди прийшли російські фашисти. У мене на очах збили цей літак, на борту якого був Костянтин Могилко, а бабусі подібні вам лише аплодували при цьому. Це справжнісінька аморальність і ницість", - обурився він.

В.о. мера міста Олег Зонтов заявив, що на сесію міської ради будуть виноситися питання про перейменування тих вулиць, назви яких однозначно підтримуються усіма мешканцями цих вулиць.

"Новое время"

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ