Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Старосамбірському районі екоінспекція та поліція затримали авто із хирівським непотребом

Вчора, 13 лютого, державними інспекторами в ході здійснення заходів державного контролю за межами села Слохині Старосамбірського району Львівської області виявлено сміттєвоз, який незаконно відвантажував тверді побутові відходи(ТВП) на землях запасу Слохинівської сільської ради в урочищі «Широкі стаї».
Фото Держекоінспекція.

Як з'ясували журналісти Гал-інфо, вантажна машина належить комунальному підприємству «Смерічка» міста Хирів.

На місце події працівниками Інспекції викликано слідчо-оперативну групу Старосамбірського відділення поліції, - повідомляє Державна екологічна інспекція у Львівській області.

Начальник Старосамбірського відділення поліції підполковник Сергій Захарчик підтвердив кореспонденту Гал-інфо факт зупинки сміттєвоза. Поліцейські задокументували затримку авто, склали відповідний акт обстеження, екологи відібрали проби твердих побутових відходів на аналіз. У залежності від результатів експертизи поліція буде приймати відповідні рішення.

Нагадаємо, що протистояння громади села Слохині та влади міста Хирова має свою історію.  Так повелося, що сміття із Хирова возять у Слохині роками. Попри те, міська влада Хирова на місці відходів не проводила жодних природоохоронних заходів та немає ніяких дозволів на захоронення у цьому місці відходів.

Мер Хирова маніпулює грудневим дозволом громади села винести питання сміття на розгляд сесії сільської ради. Сільська рада ніяких рішень не приймала та жодних дозволів не давала. Згодом було зібрано 255 підписів жителів Слохинь, які виступають за категоричну заборону захоронення хирівського сміття на своїй території. Звернення надіслали у всі інстанції від Києва до Хирова.

Новопризначений голова Старосамбірської РДА Петро Назар, очевидно,  повівся на маніпуляцію Хирівського мера Івана Голобця і пише про «форс-мажорні обставини», «довготривалий час виготовлення документів» і…, як кажуть у народі, «про деревяні іграшк та важке дитинство».

Розтлумачимо голові райдержадміністрації, що мер Іван Голубець на посаді третю каденцію поспіль і завжди у нього «форс-мажор», і не тільки із сміттям.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ