Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У столиці демонтують храм-маф біля Десятинної церкви

Господарський суд міста Києва сьогодні, 15 лютого, задовольнив позов Національного музею історії України щодо усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою шляхом знесення самочинного об’єкта нерухомого майна та приведення земельної ділянки у попередній стан.
Фото - Мінкультури

Роботи мають відбутися коштом релігійної громади, інформують в Міністерстві культури. 

Мова йде про демонтаж так званої церкви Десятинного Храму Пресвятої Богородиці, незаконно розташованої на території Національного музею історії України. 

Міністерство культури та інформаційної політики України протягом всього процесу було залучене до справи як третя сторона. 

Окрім того, до участі у справі залучена Київська міська державна адміністрація.

«Суд встановив, що земельна ділянка з відповідним кадастровим номером належить державі Україна на праві власності та була надана в користування Національному музею історії України. На зазначеній земельній ділянці відповідачем була збудована каплиця. При цьому доказів отримання у користування земельної ділянки відповідач у суді не надав. Документи, які підтверджують надання дозволів на будівництво та на введення в експлуатацію будівлі, також відсутні. У зв’язку з вищесказаним, суд дійшов висновку, що зазначена будівля є самочинним будівництвом», – резюмував суддя під час оголошення рішення.

Рішення господарського суду Києва набирає чинності після закінчення терміну подання апеляційної скарги. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ