Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У суботу в Києві складено 60 протоколів за порушення правил щодо карантину

14 листопада 2020 року у Києві 20 мобільних груп контролювали виконання карантинних обмежень у столиці. До складу груп входять представники ГУ Держпродспоживслужби м.Києва, районних адміністрацій, Національної поліції України та Муніципальної охорони.

За участі фахівців ГУ Держпродспоживслужби в м. Києві провели моніторинг на 1420 столичних об’єктах. Зокрема, 383 заклади громадського харчування, 302 об’єкти торгівлі продовольчими товарами, 638 – непродовольчими товарами, 36 агропродовольчих ринки, 12 непродовольчих ринків, у тому числі – авторинок, 22 перукарні, 15 спортзалів і фітнес центри, 12 закладів розважальної діяльності (кінотеатри, виставкові центри).

За результатами складено 60 протоколів відповідно до ст.44-3 за порушення правил щодо карантину людей, за недотримання обмежень, передбачених постановою КМУ 1100 від 11.11.2020 стосовно заборони роботи у період з 00:00 суботи до 00:00 понеділка та недотримання протиепідемічних вимог у закладах продовольчої торгівлі. З них безпосередньо складено Головним управлінням ­ – 18 протоколів, спільно з Нацполіцією – 39, спільно з РДА та Муніципальною охороною – 3.

Один із прикладів, коли відповідно до інформації для громадян у будівлях Епіцентрів – вони працюють у режимі онлайн. Однак, по факту, майже всі Епіцентри продовжують приймати відвідувачів. Оформлення замовлень та розрахунки за придбаний товар проводять безпосередньо в магазинах за свідченням споживачів.

За словами учасників мобільних груп, були випадки, коли магазин Епіцентр, ніби зачинений для відвідувачів, працює в режимі онлайн-доставки за замовленнями, проте люди всередині є. Кажуть, що замовляють онлайн вже всередині закладу. Зокрема, спільними групами контролю вихідного дня у складі співробітників ГУ Держпродспоживслужби в м.Києві, Муніципальної охорони та департаменту муніципальної безпеки КМДА було здійснено контроль Епіцентру на Григоренка. Він працював у повному обсязі.

У результаті – діяльність припинена, викликана слідча оперативна група для фіксації злочину відповідно до ст. 325 ККУ: порушення санітарних правил та норм посадовими особами Епіцентр під час «карантину вихідного дня». Матеріали із заявою про злочин були передані до Оболонського УП ГУНП у м. Києві для внесення до ЄРДР.

Окрема група контролювала виконання карантинних обмежень у столиці після 22 години п’ятниці, щодо заборони роботи до 7 години ранку. Перевірено 10 закладів з надання послуг громадського харчування. За результатами виявлені порушення і закрито 2 заклади, оскільки вони здійснювали роботу після 22 години.

Нині ГУ Держпродспоживслужби в м. Києві працює в режимі «гарячої лінії», щодо порушень карантинних обмежень.

Крім того у Києві демонтовано незаконну мобільну лабораторію ПЛР-тестування на СОVID-19, розміщену у металевому вагончику біля ТЦ «Орнамент». Фахівці ГУ Держпродспоживслужби в м. Києві виявили, що заклад за адресою: м. Київ, проспект Правди 58 працював не законно, крім того зафіксоване порушення всіх можливих протиепідемічних умов.

Під час проведення комісійного обстеження встановлено, що в металевому вагончику біля ТЦ «Орнамент» надаються послуги по відбору біологічного матеріалу для проведення лабораторних досліджень на СОVID-19 методом ПЛР. Ліцензія на здійснення господарської діяльності з медичної практики ФОП Доненко О. В. не надана.

Не дотримуються профілактичні та протиепідемічні вимоги, введені на період карантину на території міста Києва, за порушення яких, Подільським управлінням поліції ГУНП в м. Києві складено протокол про адміністративне правопорушення на підставі статті 44-3 КУпАП.

У зазначеному вагончику відсутнє електропостачання, опалення, водопостачання, каналізування, не надані відомості щодо утилізації використаних засобів індивідуального захисту та виробів медичного призначення, відсутні умови для зберігання відібраних лабораторних зразків, відсутні умови для дезінфекції медичного інструментарію та засобів індивідуального захисту медичних працівників, відсутні належні умови для дотримання працівниками правил особистої гігієни (відсутній туалет, місце для зберігання особистого та медичного одягу).

Усі згадані заходи контролю відбувалися максимально відкрито. До участі у заходах контролю приєдналися і представники засобів масової інформації. Робота мобільних груп, щодо контролю дотримання карантинних обмежень, тривала в нічні години із суботи неділю.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ