Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У вересні стартує новий набір заявок на реставрацію історичних вікон і брам у Львові

У Львові з 1 вересня розпочинають новий набір заявок від мешканців для участі в Програмі співфінансування оновлення історичних вікон і брам. Учасники можуть подати заявку, якщо їхній будинок розташований у межах історичного ареалу Львова, а його вік – не менше 80 років.

Про це повідомляють на сайті ЛМР. 

«У новому наборі можуть брати участь ті мешканці, які з 1 по 15 вересня подадуть заявки через Центри надання адміністративних послуг Львова. Ми проведемо прийом нових заявок без обмежень за кількістю і включатимемо їх до списку реставрацій, що будуть опрацьовуватися в наступні роки», – уточнила директорка ЛКП «Бюро спадщини» Стефанія Топилко.

Зазначимо, навесні цього року Програму співфінансування відновлення дверей та вікон в будинках історичного ареалу оновили та продовжили до 2029 року. Зокрема, були уточнені умови участі, щоб зробити її більш доступною та ефективною для мешканців історичних будинків. При цьому частки співфінансування залишились незмінними: 70% вартості робіт з відновлення брам оплачує Львівська міська рада через координатора – ЛКП «Бюро спадщини», а 30% – мешканці. При реставрації вікон співфінансування здійснюється у співвідношенні 60% на 40% відповідно. А в разі заміни металопластикових вікон на дерев’яні  частки співфінансування становлять 50% на 50%.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ