Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

УДАР пішов проти «Свободи», бо позиціонує себе, як ліберальна партія, - Шведа

Мені видається, що УДАР і ВО «Свобода», в першу чергу, стоять на різних ідеологічних позиціях і сповідують різні світогляди та ідеологію. Таку думку у коментарі Гал-інфо висловив політолог Юрій Шведа.

«УДАР позиціонує себе, як ліберальна політична сила, а «Свобода» - як націоналістина політична сила. Зрозуміло, що підходи до вирішення тих чи інших проблем і до розуміння цих проблем у згаданих політичних сил є різними», - сказав політолог.

За словами Юрія Шведи, останнім часом ініціативи фракції «Свобода» у Львівській міській та обласній радах резонують із ліберальними підходами, про які говорить УДАР.

«Тому закономірно та правильно, що УДАР відреагував саме у такий спосіб, критикуючи ініціативи «Свободи», адже вони суперечать програмним положенням їхньої партії», - сказав Юрій Шведа.

За словами Юрія Шведи, дивує позиція фракції «Батьківщина» у контексті спільних голосувань зі «Свободою».

«Стосовно позиції «Батьківщина», то мені вона видається дивною в частині співпраці зі «Свободою». Інакше, як загравання з місцевим електоратом, я не може це пояснити, бо з точки зору програмних положень, на яких стоїть «Батьківщина», ті рішення, з якими часто виступає «Свобода», не є в контексті програмних засад «Батьківщини», - зауважив політолог.

Нагадаємо, що на останній сесії, 23 вересня, фракція партії УДАР у Львівській міській раді заявила про те, що не допомагатиме «Свободі» долати вето міського голови Львова на ряд ухвал.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ