Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

УГКЦ відмовиться від пільгової ціни на газ

Предстоятель Української греко-католицької церкви Святослав (Шевчук) прокоментував рішення уряду встановити для релігійних організацій нижчу граничну ціну на газ, ніж для населення, - BBC Україна.

"Усі споживачі: чи то населення, чи комунальні підприємства, чи релігійні організації мають платити справедливу ціну за газ. Ця ціна має бути об’єктивною", - сказано в повідомленні на офіційному сайті УГКЦ.

"Якщо сьогоднішня ціна для населення є справедливою і обґрунтованою, то ми перші будемо звертатися до Уряду з проханням таку ж ціну встановити і для релігійних організацій. Церква має нести тягарі, які несе її народ", – цитує прес-служба главу церкви.

За його словами, коли УГКЦ в останні роки зверталася до урядових структур щодо тарифів, "то просила про встановлення ціни не як для комерційних структур, чи підприємств (як зазвичай було), а як для населення".

З 1 травня уряд встановив граничну роздрібну ціну на газ для населення у розмірі 6,879 гривні за кубометр, а для релігійних організацій - 3,913 гривні за кубометр.

BBC Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ