Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

Угода про ЗВТ між Україною і Канадою набула чинності

Набула чинності Угода про зону вільної торгівлі між Україною та Канадою, повідомив посол України в Канаді Андрій Шевченко.

"Сьогодні опівночі стартувала вільна торгівля між Україною та Канадою. Заслужили повагу - час використовувати нові можливості! Вітаю всіх нас... Угоду про вільну торгівлю: скасування тарифів, доступ до державних закупівель, захист електронної комерції, високі стандарти екології, захисту праці", - написав він на своїй сторінці в Twitter.

За словами посла, першими переваги ЗВТ відчують українські підприємства в сфері IT, легкої промисловості, виробництва меблів та солодощів.

Президент Петро Порошенко вітає набуття чинності Угоди про зону вільної торгівлі між Україною та Канадою, назвавши її новою сторінкою у відносинах двох країн.

"Цей документ відкриває вікно колосальних можливостей для українського бізнесу - в торгівлі, в державних закупівлях, в електронній комерції", - написав глава держави на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук.

Нагадаємо, що Угода з 1 серпня скасує 98% тарифів на експортовані в Канаду українські товари, для канадських товарів відразу буде скасовано 72% тарифів, а протягом семи років безмитний експорт зросте до 98%. Крім того, взаємно відкриваються ринки державних закупівель. Окремі розділи угоди захищають електронну комерцію і інтелектуальну власність.

Угода була підписана у Києві 11 липня 2016 року. Верховна Рада ратифікувала її 14 березня 2017 року. Президент Петро Порошенко підписав закон про ратифікацію 3 квітня 2017 року.

DT.UA

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ