Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Україна готова до пошуку компромісу задля звільнення полонених, – Геращенко

Україна готова до пошуку компромісу заради звільнення полонених, але Мінські угоди мають бути виконані. Про це у Facebook повідомила представник України у підгрупі з гуманітарних питань Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко.

«Сьогодні Мінськ. І хто б там не представляв Москву, для нас головне - як ми представлятимемо Україну. Посилення російського представництва тільки гуртує нашу маленьку делегацію, і наша позиція залишається чіткою і незмінною. Мінські угоди мають бути виконані, в тому числі Росією і контрольованими нею бойовиками», - зазначила вона.

Геращенко наголосила, що російські війська і техніка мають піти, і Україна повинна отримати контроль на кордоні.

«Ми готові до пошуків компромісів заради звільнення українців і наполягаємо на безперешкодному доступі гуманітарних місій на окуповані території. Режим припинення вогню має дотримуватися стовідсотково! Кожне порушення має жорстко і чітко фіксуватися СММ ОБСЄ. А для цього потрібно, аби ця місія отримала доступ на всі території, аж до кордону і чітко виконувала свою роботу, а не «моніторила» в тилових містах): такою є наша позиція», - додала Геращенко.

У Мінську сьогодні продовжиться робота тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі. Робоча підгрупа з політичних питань першою розпочала засідання у Мінську. У вівторок, 12 січня, відбулося чергове засідання політичної підгрупи.

Новим представником російської сторони на мінських переговорах призначеночлена ради безпеки РФ Бориса Гризлова.

11 січня попри заборону польотів в Україну літаків з Російської Федерації у аеропорту «Бориспіль» приземлився літак з Москви. Державіаслужба пропустила літак за запитом від Міністерства закордонних справ України.

У літаку був представник Росії в Тристоронньої контактній групі Борис Гризлов, який зустрівся у Києві Леонідом Кучмою.

На окупованому Донбасі бойовики тримають у заручниках 131 людину.

Громадське

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ