Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Україна може стати центром інтернет-трафіку між Європою та Азією

Як повідомили в Мінцифри, вони працюють над тим, щоб зробити українську інтернет-інфраструктуру привабливою для техгігантів.
Фото - Мінцифри

"Україна розташована між Європою та Азією, що робить нашу країну зручним центром інтернет-трафіку. На сьогодні з'єднання з Азією та Близьким Сходом — один із пріоритетів для техкомпаній. Адже там зосереджена половина інтернет-користувачів світу. Саме тому Мінцифра працює над тим, щоб Україна стала важливою частиною інтерконтинентального обміну інтернет-трафіком", - йдеться в повідомленні. 

Як зазначають в Мінцифри, один з  пріоритетів — щоб топтехгіганти, як Amazon та Meta, відкривали офіси в Україні. Для цього вже понад три роки створюють всі умови для їхнього розвитку. 

Можливість користуватися захищеною інтернет-мережею для зв'язку між офісами компаній у різних країнах — одна з важливих умов, що впливає на рішення про відкриття. Адже дозволяє безпечно й швидко обмінюватися великою кількістю даних. Щоб зробити українську інтернет-інфраструктуру привабливою для техгігантів, Мінцифра створює умови для відкриття глобальних датацентрів. А також залучає європейські проєкти до підтримки наших телеком-компаній. Зокрема, міжнародна організація CEF вже проводить навчання для українських операторів.

Крім цього, як повідомляє міністерство, у планах — будівництво підводного кабелю через Чорне море, відкриття нових датацентрів та підсилення наявної мережі у співпраці з Vodafone Group.  

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ