Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Україна стала другою країною в Європі в рейтингу відкритих даних

Цього року Україна зайняла 2 місце в рейтингу Open Data Maturity 2022 серед 35 країн. У 2021 році ми були на шостому місці, а в 2020 році – на 17-му.
Фото - Мінцифри

Як повідомляють в Мінцифри, цьогоріч рівень зрілості відкритих даних в Україні становить 97%. У той час як середній показник в Європі – 82%.

"У 2019 році, коли створювали Мінцифру, перед нами була ціль – до 2024 року увійти в трійку лідерів країн за рівнем розвитку сфери відкритих даних. І вже в 2022 році ми стали другими.

Україна зробила потужний прорив у розвитку відкритих даних. Ще 2 роки тому ми вперше потрапили до рейтингу Open Data Maturity. Тоді Україна опинилася на 17 місці в групі країн, що швидко розвиваються. У 2021 році цей показник значно покращився, Україна стала країною-трендсетером у сфері відкритих даних і зайняла 6 місце у рейтингу. Цього року Україна стала другою в Європі, а попереду тільки Франція" - повідомили в Мінцифри.

За результатами дослідження, Україна отримала такі оцінки в рейтингу:

Довідка. Щороку з 2015 року Європейський портал даних проводить дослідження Open Data Maturity Report. У ньому оцінюється поточна ситуація розвитку відкритих даних, прогрес країн щодо відкриття даних та надаються рекомендації щодо покращення ситуації. 

  • Політика відкритих даних — 640 балів. 

  • Функціонування порталу відкритих даних https://data.gov.ua — 617 балів.

  • Вплив відкритих даних — 600 балів.

  • Якість відкритих даних — 606 балів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ